MARE de bine – Iunie 2023

„MARE de bine”, proiectul Asociației pastel din luna iunie 2023, a fost despre un altfel de 1 iunie pentru copiii din mediile vulnerabile, care nu au văzut niciodată marea, care nu au simțit niciodată nisipul la picioare și nu s-au bucurat de sunetul liniștitor al valurilor care se sparg la mal.

Problema: În România, 7 din 10 copii din mediul rural nu au mers niciodată într-o tabără la mare, activitățile lor fiind concentrate pe munca de la sat.

Soluția: Să ducem pentru prima dată la mare 15 copii din Slănic Prahova și din împrejurimi, care nu au avut până acum ocazia să se bucure de valurile mării, de nisipul umed și de activitățile frumoase la care poți lua parte doar pe litoral.

Parteneri: Alături de partenerul nostru, PROFI, am adus o MARE de bine în viețile copiilor, oferindu-le o experiență unică.

Ce am făcut prin intermediul partenerilor, donatorilor / influencerilor din Social Media / canalelor pe care am promovat acest proiect:

• Am oferit copiilor o primă interacțiune cu plaja și o bine-meritată baie în mare.
  • Am surprins copiii cu un spectacol inedit la delfinariu.
  • Am desfășurat cu aceștia o serie de activități pe plajă și le-am oferit kit-uri în dar, pentru o experiență completă.
  • Am ajutat copiii să conștientizeze importanța unui mediu curat prin organizarea unei acțiuni de igienizare a plajei din zona Cazino Mamaia, pe care alături de copiii prezenți în tabără, de voluntarii angajați PROFI și de profesorii copiilor, am reușit să o curățăm.
  • Am oferit copiilor o plimbare cu telegondola deasupra orașului Constanța.
  • Am introdus copiii în fascinantul univers marin și le-am stârnit interesul față de lumea subacvatică, printr-o sesiune de snorkeling.
  • Proiectul „MARE de bine” a fost acoperit de o serie de medii: da la expunere TV și vizibilitate online, la reportaje și zeci de preluări ale comunicatului de presă.

“Consider că această experiență mă va motiva să preiau demersul unei acțiuni bune în fiecare lună” a fost feedback-ul care ne-a bucurat cel mai mult, reprezentând cea mai clară dovadă a faptului că nu am oferit copiilor doar o experiență, ci le-am transmis dorința de a da mai departe această “mare de bine”.