fbpx

Ludoteca Cunoașterii, proiectul de CSR al Asociației pastel implementat cu sprijinul companiei Schneider Electric Romania

Investim în educație, investim în viitor!

Problemă

Educația din România se confruntă cu multiple provocări, în special în mediul rural și în zonele defavorizate. Una dintre principalele probleme este accesul limitat la resurse educaționale de calitate, care, mai ales pentru educația timpurie, reprezintă o problemă majoră. Educația preșcolară este etapa crucială în dezvoltarea copiilor, punând bazele pentru succesul lor academic și ulterior, personal.


Centrul educațional, Grădinița cu Program Normal Nr.1 „Nicolae Bălcescu” din județul Călărași, România se luptă cu lipsa de materiale didactice moderne, jucării educative și spații de joacă stimulative. Lipsa resurselor duce la o educație precară, care nu reușește să ofere copiilor stimularea și sprijinul de care au nevoie pentru a se dezvolta armonios.

Soluția

Asociația pastel a dezvoltat conceptul de „Ludoteca Cunoașterii”, o inițiativă de implicare a companiilor în educația timpurie! Proiectul vizează crearea de Ludoteci – biblioteci educaționale dotate cu materiale moderne, ce vor fi donate ulterior centrelor școlare din țară aflate în nevoie. Scopul este să oferim acces la resurse educaționale de calitate copiilor preșcolari, contribuind la dezvoltarea lor cognitivă, socio-emoțională și lingvistică.

Activitățile proiectului

În luna mai, am desfășurat prima ediție a proiectului alături de partenerul Schneider Electric România, prima companie care a acceptat să se implice în această inițiativă. Prima etapă a proiectului, asamblarea bibliotecii, a fost marcată de o colaborare fructuoasă între membrii Asociației și anagajații voluntari ai companiei Schendeir, căci am asamblat împreună biblioteca în sediul companiei. Timp de 3 săptămâni, angajații au colectat cărți, jocuri și jucării educaționale. După această perioadă, am fost fizic la sediu să luăm biblioteca împreună cu toate materialele strânse și să o transportăm până în Călărași, la grădinița cu Program Normal Nr.1 „Nicolae Bălcescu”.

Impactul campaniei

Implicarea companiilor în proiecte educaționale și voluntariatul cu angajații sunt inițiative cu beneficii multiple, atât pentru companii, cât și pentru societate în ansamblu. Este o investiție strategică întrucât, investind în viitorul copiilor, societatea devine mai educată, mai prosperă și mai echitabilă. Totodată, responsabilizează angajații să fie mai implicați, crescându-și satisfacția profesională și motivația.

Acest proiect face parte din efortul nostru continuu de a oferi fiecărui copil acces la o educație de calitate, indiferent de mediul din care provine. Compania Schneider Electric România a înțeles importanța creării unui mediu educațional bogat în resurse, iar implicarea lor contribuie la creșterea accesului la educație preșcolară de calitate.

 

Jucăriile și jocurile interactive, stimulează dezvoltarea cognitivă și emoțională a copiilor, crește curiozitatea și îi motivează pe cei mici să învețe cu ușurință.

 

Invităm companiile să se alăture demersului nostru și să implementeze proiecte similare în cadrul organizațiilor lor.


Împreună, putem construi o lume mai bună pentru generațiile viitoare!

Partener: