fbpx
 
Povestea noastră

Cine este Asociaţia pastel

Asociația pastel este răspunsul pentru o nevoie actuală: crearea unui obicei din a face bine. A pornit de la un program intern al agenției de comunicare pastel, început în 2018, prin care întreaga echipa și-a asumat că nu va trece o lună fără să facă o faptă bună. De ce lunar? Fiindcă suntem picături de ajutor într-un ocean de lipsuri. Tot timpul va fi cineva care are nevoie de ajutor și altcineva care poate și vrea să ofere acel ajutor. Asociația pastel își propune să identifice cele două părți și să le aducă împreună.

Misiunea noastră

Misiunea noastră este să educăm, să inspirăm și să ajutăm oamenii și companiile să facă fapte bune cu recurență. Vrem să fim locul unde fiecare persoană dornică să se implice găsește cauza potrivită.

Ne dorim să creăm puntea dintre neajunsuri și dorința de a fi mai buni.

Activ. În fiecare lună.

Viziunea noastră

Vrem să construim un prezent în care toți oamenii și toate companiile fac un obicei din a realiza fapte bune. O rutină constructivă prin care ajutorul ajunge periodic la cei care au nevoie de el. Vedem binele ca pe un obicei de care avem nevoie cu toții pentru a obține societatea în care ne dorim să trăim.

 

 

Valorile noastre

O faptă bună face bine de două ori: celui căreia i se adresează și celui care o face.

Fiecare dintre noi poate face bine, dar când ne unim forțele, binele prinde proporții.

Schimbarea în bine prinde contur atunci când faptele bune au un ritm susținut.

Ne punem în locul celor care au nevoie de noi pentru a înțelege cu blândețe ce avem de făcut.

Lumea este responsabilitatea noastră, a tuturor, iar conștientizarea acestei realități se traduce prin implicarea și contribuția fiecăruia.

Înțelegem că tot timpul este loc să fim mai buni, să inovăm, să experimentăm, să învățăm.

Echipa

Dana Nae Popa
Președinte

 

De 15 ani în antreprenoriat, de 18 ani în comunicare și de și mai mulți ani sunt un om care iubește oamenii și care vrea să ajute. Am înființat agenția de comunicare integrată pastel încă de pe băncile facultății. De-a lungul celor 15 ani de agenție, cu campanii și clienți din domenii variate, în topul proiectelor dragi mie sunt cele care au schimbat măcar un pic în bine lumea din jur. Cred că doar prin implicarea activă, conștientă și recurentă a fiecăruia dintre noi, cu orice faptă bună, lumea poate deveni cu adevărat una mai bună.

Andreea Oprea
Director Executiv

 

După o experiență de aproape 17 ani în domeniul financiar am descoperit că ceea ce îmi place să fac cel mai mult este să mă implic în problemele societății noastre. Am decis să fac această schimbare, să fiu parte din Asociația pastel și să construiesc o lume mai bună. Crezul meu este că fiecare dintre noi poate contribui la o lume mai bună, daca suntem mai responsabili și mai implicați.

Acțiunea este ceea ce mă definește, iar asta înseamnă pași făcuți. Fiecare pas te apropie de destinație. Destinația mea este SCHIMBAREA. Am învățat că trebuie să FAC, nu să aștept.

Iulia Mațuchis
Manager Proiect

 

Cred cu tărie că ajutorul are multe forme și poate fi oferit de oricare dintre noi. Mă bucur să fac parte din echipa Asociației pastel și împreună să oferim imboldul necesar fiecărui om care își dorește să facă  o faptă bună.

Prin ocupația actuală ofer suport unei echipe de 30 de persoane. Am înțeles, astfel, că sprijinul acordat trebuie să fie însoțit de încurajări și susținere morală. Sunt pregătită să ofer ajutor tuturor celor care au nevoie de el, fie că e vorba de beneficiari, voluntari sau colaboratori.

Hai să ne facem un obicei din a face fapte bune!

Cătălina Anghel
Project Manager aBUNament
 

Consider că bunătatea există sub multe forme și poate fi foarte simplu în a o realiza, exprima.

În parcursul meu profesional cât și personal, am fost alături și am lucrat cu oameni, echipe pentru îndeplinirea unui scop comun, punând de fiecare dată toată energia, optimismul pentru rezultatul dorit. Această atitudine a optimismului de a face bine și dorința de a mă implica în realizarea de fapte bune, este o alegere de care sunt mândră că am îmbrățișat-o, dorind să acord sprijin cu aceași energie, optimism și drag pentru a aduce un impact, o schimbare pentru o lumea așa cum eu mi-aș dori să fie, un loc cu mai puține griji, cu mai multe bucurii și experiențe plăcute pe care sufletele oamenilor să le dețină in decursul vieții.

Cristina Tudose
Fundraiser
 

“Do well by doing good.” Exact acest lucru îmi doresc să-l fac în Asociația pastel.

Pregătirea mea în comunicare și experiența de câțiva ani în Social Media, m-au adus în punctul în care am realizat că la baza tuturor domeniilor, a reușitelor și a vieții în sine stă, de fapt, felul în care omul crește și evoluează.

Cum o face? Prin intermediul altor oameni, prin empatie și curaj. Am decis că dacă pot fi o picătură de ajutor într-un ocean de nevoi, așa cum au făcut-o alții înaintea mea și așa cum mă inspiră colegii mei să o fac în fiecare zi, este o provocare pe care sunt onorată să mi-o asum.

Teodor Veleanu
Project Manager
 

Întotdeauna mi-am dorit un loc în care să îmi pot pune pasiunea în ceva palpabil. Faptele bune pe care le facem la Asociația pastel sunt exemplul perfect.

 

Mediul productiv mă motivează să îmi cunosc și să îmi depășesc limitele. Am fost plecat cu o bursă Erasmus în Germania, dar m-am întors înapoi la Asociație cu un bagaj nou de cunoștințe și cu motivația de a face bine. Încep să cred că faptele bune îmi sunt în ADN. Dacă fiecare om contribuie cu o cărămidă, sunt sigur că vom aduce schimbări considerabile.

 Casandra Murarașu
Social Media Specialist
 

Știu cum se simte fericirea și vreau să-i fac și pe ceilalți să o simtă, mai ales pe cei cărora le este greu. În plus, dintre toate cele pe care un om poate să le facă, aleg să fac bine, în cele mai diverse moduri, pentru că nu poți să faci vreun rău când ai doar dragoste în suflet.
Asociația pastel este locul care-mi oferă posibilitatea să-i găsesc și să-i ajut pe cei care au nevoie de un pic de mai bine, iar echipa alături de care lucrez mă ajută să devin și eu un om mai bun. Sunt mezina Asociației și am observat că, mai presus de diferențe, ce ne unește este dorința de a face bine.