Nu este doar o investiție în echipamente, ci o investiție în viețile copiilor.
PROBLEMA: În România, există aproximativ 1,5 milioane de persoane cu dizabilități fizice, dintre care, 100.000 sunt copii care au nevoie de servicii de recuperare medicală. Costul mediu al unui tratament este de 1.000 de euro și 70% dintre copiii nu au acces la servicile de care au nevoie*. Adică, 70,000 de copii se confruntă cu dureri groaznice, 70,000 de copii nu speră că se vor mai reface vreodată.
Sunt copii care s-au născut cu un handicap asociat sau copii care au dobândit handicapul în urma unui accident sau a altor boli. Sunt copii pentru care pasul metaforic în îndeplinirea unui vis pică în umbră, în spatele pasului fizic de care au nevoie mai mare.
SOLUȚIA: Echipament pentru Speranță 3.0 vizează dotarea unei săli de recuperare cu echipamente moderne și performante, pentru a sprijini procesul de recuperare medicală al copiilor cu dizabilități locomotorii, contribuind la îmbunătățirea calității serviciilor de reabilitare oferite.
IMPACTUL PRECONIZAT: Estimăm că în următorii 10 ani, mii de copii vor beneficia de aceste echipamente. Acest număr va crește odată cu extinderea capacității de reabilitare a centrului. Astfel, copiii vor beneficia de recuperare medicală gratuită și de calitate.
TU NE POȚI AJUTA: Luna aceasta strângem bani pentru copiii de 0-18 ani care luptă să se recupereze din punct de vedere fizic. Orice donație este binevenită și un ajutor de neprețuit pentru tratamentul, pentru alinarea durerilor, pentru încrederea pe care o putem da acestor copii. Înregistrează contribuția ta, apăsând butonul de mai jos.
Contribuie cu o donație, de orice sumă, în contul acestui proiect!
Donează
Asociația pastel crede în puterea faptelor bune făcute cu recurență, lună de lună. Dacă misiunea noastră ți se potrivește și vrei să-ți lași amprenta asupra lumii, sprijină-ne cu o donație în contul acestui proiect și răspândește vestea către prietenii și colegii tăi. Hai să nu lăsăm nicio lună să treacă fără o faptă bună!
*Cercetare efectuată de Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții (ANDPDCA) în 2022.