fbpx

Refresh Bucegi 4.0 – Iulie 2024

 

Este mai mult decât o acțiune de igienizare a unui traseu montan din România, este o modalitate prin care putem educa oamenii și crește responsabilitatea în ceea ce privește protejarea naturii.

 

PROBLEMA: În 2022, în România s-au produs aproximativ 2 milioane de tone de deșeuri menajere.* Spre deosebire de zonele locuite, unde curățarea spațiilor verzi este și în grija autorităților locale, pe traseele montane, unde accesul este mai dificil, deșeurile aruncate de turiști reprezintă o problemă majoră.

 

SOLUȚIA: Organizăm o acțiune de igienizare a unui traseu montan din Munții Bucegi din România, împreună cu zeci de voluntari. Este o oportunitate excelentă de a petrece o zi în natură alături de prieteni, familie sau colegi. Ne vom bucura de frumusețea munților, vom face mișcare și ne vom conecta cu natura, timp în care facem și ceva util pentru comunitate și mediu. În plus, acțiunea este dedicată voluntarilor de toate vârstele, astfel că și copiii pot participa la acțiune, învățând de mici despre importanța protejării mediului.

 

IMPACTUL PRECONIZAT: O acțiune de igienizare a unui traseu montan poate avea un impact major, chiar și pe termen lung. Acțiunea contribuie la reducerea poluării apei, aerului și solului, la protejarea animalelor sălbatice și la reducerea riscului de incendii. Totodată, prin mobilizarea voluntarilor de toate vârstele, o astfel de implicare promovează valorile civice și îmbunătățește starea de spirit a oamenilor. Le oferă posibilitatea de a petrece timp în natură, de a face ceva util și de a se simți parte dintr-un grup, creând astfel un sentiment de unitate și de apartenență.

 

 

TU NE POȚI AJUTA: Există mai multe metode prin care îți poți lăsa amprenta în proiectul lunii iulie:

  • Fii voluntar. Vino alături de noi să curățăm traseul montan. Vedeți aici detaliile legate de dată, oră și loc.
  • Sprijină proiectul de igienizare cu o donație. Donațiile tale vor fi folosite pentru a acoperi costurile organizatorice și pentru a susține misiunea asociației.
  • Share. Spune-le prietenilor, familiei și colegilor tăi despre proiectul lunii iulie și încurajează-i să participe ca voluntari.

 

Haide să fim un exemplu și să încurajăm oamenii să protejeze natura și infrastructura montană.

 

 

Asociația pastel crede în puterea faptelor bune făcute cu recurență, lună de lună. Dacă misiunea noastră ți se potrivește și vrei să-ți lași amprenta asupra lumii, sprijină-ne cu o donație în contul acestui proiect și răspândește vestea către prietenii și colegii tăi. Hai să nu lăsăm nicio lună să treacă fără o faptă bună!

 

Sursa: *Institutul Național de Statistică

Category
Fapte bune active