Ludoteca pentru incluziune 4.0 – Aprilie 2024

PROBLEMA: În România există 81.328 copii cu dizabilități, care fără susținere, nu au șansa unui viitor independent. Fie că vorbim despre un handicap locomotor sau un sindrom grav, acești copii se luptă zilnic cu integrarea în societate.

Pentru a-și câștiga autonomia în viața școlară și socială, copiii au nevoie de materiale educaționale interactive, demonstrate ca fiind cele mai eficiente în a-i ajuta să înțeleagă lumea mai ușor. Ei au nevoie, în fapt, de programe speciale prin intermediul cărora să fie monitorizați și ajutați să progreseze.

SOLUȚIA: Ne dorim să reluăm pentru a patra oară un proiect prin care am simțit că am făcut o diferență: Ludoteca pentru Incluziune. În aprilie 2024 ajungem să dotăm a patra ludotecă în România, într-un centru școlar de educație incluzivă. O vom echipa cu materiale educative, printre care: puzzle-uri, cuburi de construcție, numărătoare, tăblițe magnetice, jocuri educative și de creație, dominouri, nisip modelabil și un scaun de postură pentru copii.

IMPACTUL PRECONIZAT: Copiii vor dobândi abilități care îi vor ajuta să se integreze mai ușor în societate și să se dezvolte în plan personal și profesional Pe termen lung, aceștia vor putea fi incluși în medii profesionale și să contribuie astfel la bunăstarea comunităților.

TU NE POȚI AJUTA: Scopul nostru din luna aprilie este de a-i ajuta pe copiii cu dizabilități să se integreze mai ușor în societate și de a le asigura dezvoltarea pe care o merită. Dacă și tu îți dorești să faci parte din misiunea noastră, contribuie cu o donație mai jos.

Asociația pastel crede în puterea faptelor bune făcute cu recurență, lună de lună. Dacă misiunea noastră ți se potrivește și vrei să-ți lași amprenta asupra lumii, sprijină-ne cu o donație în contul acestui proiect și răspândește vestea către prietenii și colegii tăi. Hai să nu lăsăm nicio lună să treacă fără o faptă bună!