fbpx

Mare de Bine – Iunie 2024

 

Experiențele pe care le trăim pentru prima dată în copilărie sunt cele care rămân cu noi toată viața. Fie că este vorba despre primul mers pe bicicletă, prima tabără sau prima vacanță la mare. Din nefericire, nu toți copiii ajung să se bucure de astfel de experiențe.

 

PROBLEMA: Conform unui studiu realizat de UNICEF România în 2022, aproximativ 60% dintre copiii din România care provin din medii defavorizate nu au ajuns niciodată la mare. Acest lucru reprezintă aproximativ 2 milioane de copii. Lipsa accesului la mare le limitează copiilor oportunitățile de dezvoltare și le reduce gradul de conștientizare a mediului. 

 

SOLUȚIA: Anul trecut am reușit să oferim o experiență de 3 zile la mare pentru 10 copii din Slănic, județul Prahova. 3 zile pline de entuziasm, zâmbete, mers la delfinariu, plimbare cu telegondola și o  acțiune de ecologizare a plajei. Vom duce, și în anul 2024, pentru prima dată la mare, cel puțin 15 copii din medii defavorizate, care nu au avut ocazia să se bucure de valurile mării și de nisipul umed. Mai mult decât atât, ne vom asigura că în cele 3 zile acolo vor participa la cât mai multe activității distractive și educative pentru ei. 

 

IMPACTUL PRECONIZAT: Proiectul le oferă copiilor posibilitatea de a descoperi lumea, de a experimenta activități noi și de a învăța lucruri despre ei înșiși. Mai mult decât atât, proiectul are și o latură educativă, pentru că cei mici învață despre importanța unui mediu curat și sănătos, prin activitățile de igienizare organizate pentru ei.

 

TU NE POȚI AJUTA: Dacă și pentru tine este important ca micuții din comunitățile defavorizate să aibă o primă experiență extraordinară de ziua lor, în iunie, așteptăm contribuția ta mai jos. Ne ajută și dacă transmiți cauza noastră către comunitatea ta.

 

Haide ca de 1 iunie să le oferim copiilor de ziua lor cea mai tare oportunitate!

 

 

Asociația pastel crede în puterea faptelor bune făcute cu recurență, lună de lună. Dacă misiunea noastră ți se potrivește și vrei să-ți lași amprenta asupra lumii, sprijină-ne cu o donație în contul acestui proiect și răspândește vestea către prietenii și colegii tăi. Hai să nu lăsăm nicio lună să treacă fără o faptă bună!