fbpx

Ludoteca pentru incluziune – Aprilie 2023

 

Ludoteca pentru incluziune, proiectul Asociației pastel din aprilie 2023, a constat în crearea unui spațiu care promovează incluziunea socială și care oferă oportunități egale pentru toți copiii cu cerințe educaționale speciale din Roșiorii de Vede.

 

Problema: Fie că vorbim despre un handicap locomotor sau un sindrom grav, 126 de copii de la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Roșiorii de Vede se luptă zilnic cu integrarea în societate. Pentru a-și câștiga autonomia în viața școlară și socială, aceștia aveau nevoie de materiale educaționale interactive, demonstrate ca fiind cele mai eficiente în a-i ajuta să înțeleagă lumea mai ușor. 

 

Soluția:  Echiparea Centrului cu o ludotecă. Aceasta urma să fie menită să susțină activitățile instructiv-educative și terapeutice din cadrul ludotecii, cu materiale necesare, care reprezintă un neajuns pentru ei în momentul de față. 

 

Parteneri: Proiectul a fost susținut în întregime de Wave Studio. De asemenea, Ioana Nicola – Idei Pictate s-a alăturat inițiativei noastre și a pictat pereții Ludotecii. 

 

Ce am făcut prin intermediul partenerilor, donatorilor și canalelor prin care am promovat acest proiect:

 

  • Am ajuns la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Roșiorii de Vede unde am construit o Ludotecă pentru cei  126 de copii cu diverse dizabilități, sindrom Down, autism și alte tulburări cognitiv-comportamentale.
  • Am oferit peste 130 de materiale educaționale și piese de mobilier.
  • 48 de cadre didactice vor coordona clasele și activitatea din Ludotecă.
  • Alături de Ioana Nicola – Idei Pictate, am realizat un mural pe pereții ludotecii.
  • Am beneficiat de ajutorul a 11 voluntari la data evenimentului. Cu ajutorul lor am pictat un alt perete din ludotecă, am montat materialele, am montat mese și am pus perdele. 
  • Din punct de vedere PR, evenimentul nostru a ajuns pe postul local al Antena3, iar comunicatul de presă a fost preluat de peste 15 publicații naționale și generaliste.
  • Am trăit emoția odată cu copiii și cadrele didactice, ne-am jucat și am râs împreună.

 

Feedback-ul nostru favorit a venit din partea Stelei Dumitru, directoarea Centrul Școlar de Educație Incluzivă Roșiorii de Vede, care a zis: „Oamenii aceștia vor merge mai departe și le vor spune tuturor cât de speciali sunteți”. 

 


 

Partener:

WAVESTUDIO