Refresh Pădurea Băneasa – Mai 2023 – raport narativ

Refresh Băneasa, proiectul Asociației pastel din luna mai 2023, a fost despre pădurea-parc din Băneasa și despre igienizarea zonelor des populate ale pădurii, căci deșeurile rezultate în urma activităților de relaxare pot sufoca spațiul.

Problema: impactul deșeurilor asupra florei și faunei este extrem de dăunător, microplasticul putând fi ingerat de către animale.

Soluția: pentru că suntem foarte entuziaști atunci când vine vorba de acțiunile de mediu, am ales să ne implicăm pentru a igieniza aleile parcului alături de voluntari care împărtășesc aceleași valori cu noi.

Parteneri: ProCredit Bank ne-a fost alături în calitate de partener principal al evenimentului. Partenerul media al acestui proiect a fost Prima TV.

Ce am făcut prin intermediul partenerilor, donatorilor / influencerilor din Social Media / canalelor pe care am promovat acest proiect:

• 130 de voluntari au participat la acțiunea de igienizare a Pădurii Băneasa pe data de 27 mai 2023.
  • Împreună am reușit să strângem peste 1 tonă de deșeuri în 4 ore de voluntariat.
  • Alături de noi am avut voluntari de toate vârstele, care au participat cu entuziasm la colectarea deșeurilor și care s-au bucurat de spiritul de echipă.
  • În total am beneficiat de 14 preluări ale comunicatului nostru de presă, pre sau post eveniment, în publicații naționale generaliste, specializate CSR, ONG, mediu, business și în Social Media. Post-event, am beneficiat de un reportaj la PRIMA TV și de postări din partea influencerilor în Social Media.

Feedback-ul nostru preferat a fost „Era de datoria mea să dau înapoi naturii  tot ceea ce îmi oferă ea” și rezumă perfect relația de reciprocitate pe care ne dorim să o hrănim prin acțiunile noastre de protejare a mediului. Suntem bucuroși că participanții la igienizarea Pădurii Băneasa au fost în asentimentul nostru.

Partener:

ProCredit Bank