fbpx

Pedale Salvatoare – Martie 2023

 

“Pedale Salvatoare” este proiectul Asociației pastel care își propune cu fiecare ediție să extindă libertatea adulților și a copiilor care au puterile limitate, pentru a le reda libertatea de a se aventura în propria viață!

 

Problema: Autoritatea Naţională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii și Adopții din cadrul Ministerului Muncii şi Protecției Sociale (ANPDPD) atestă că un număr de 207.506 de persoane se încadrează în categoria de persoane cu dizabilităţi motorii. Scaunele electrice sporesc calitatea vieții comparativ cu scaunele cu rotile clasice prin durabilitatea lor și avantajul controlului manual. Achiziționarea acestor scaune electrice este o provocare pentru persoanele cu dizabilităţi, considerând costul unui astfel de scaun.

 

Soluția: Să oferim o nouă șansă de a trăi cu încredere și de a explora lumea fără bariere persoanelor cu mobilitate redusă prin acordarea/achiziţionarea a 31 de scaune cu rotile electrice. Suntem încrezători că prin aceste scaune electrice am putut ajuta beneficiarii cu deficiență locomotoră să își recapete motivația de a explora, de a socializa, de a avea acces la educație și la o meserie, prin forțe proprii, alături de un imbold psihologic, cu un nivel mai mare de independență.

 

Parteneri: Cei de la Carrefour România au fost și de această dată alături de noi în acest proiect și am oferit împreună un nou început persoanelor cu dizabilităţi motorii. În toamnă, alături de partenerul nostru Carrefour, vom face și mai mult pentru beneficiarii noștri.

 

Ce am făcut prin intermediul partenerilor, donatorilor / canalelor pe care am promovat acest proiect:

– Am oferit 31 de scaune cu rotile electrice unor oameni cu dizabilități locomotorii

– Din cele 31 de scaune, o parte au mers la oameni care s-au înscris online, o parte la ASCHF-R și la Asociația Conil.

– La eveniment au fost prezenți reprezentanți de la Carrefour România, de la ASCHF-R și de la Asociația Conil

– Evenimentul de pe 31.03 a fost găzduit într-o sală de la Asociația Conil și s-a desfășurat în mai multe etape: 

  • Evenimentul a fost deschis de discursurile organizatorilor
  • A continuat cu speech-ul motivațional al Liliei Mîndru, alături de cățelușa ei, Happy, care a împărtășit din experiența ei de viață beneficiarilor.
  • Evenimentul s-a încheiat în plină emoție, printre lacrimi și entuzism, prin oferirea efectivă a scaunelor pentru beneficiarii prezenți.

 


 

Partener:

Carrefour