fbpx

Fir de bine – februarie 2024

 

Fir de bine, proiectul Asociației pastel din luna februarie 2024 a fost o punte a binelui, un „fir” care leagă compasiunea și dăruirea, demonstrând că prin eforturi comune se pot realiza lucruri mărețe. 

Problema: În România există 81.328 copii cu dizabilități, care fără susținere, nu au șansa unui viitor independent. Fie că vorbim despre un handicap locomotor sau un sindrom grav, acești copii se luptă zilnic cu integrarea în societate.

 

Pentru a-și câștiga autonomia în viața școlară și socială, copiii au nevoie de materiale educaționale interactive, demonstrate ca fiind cele mai eficiente în a-i ajuta să înțeleagă lumea mai ușor. 

Soluția: Să organizăm un târg online de mărțișoare cu sprijinul companiei Tremend prin care să încurajăm angajații să cumpere mărțișoare realizate manual de către copiii cu dizabilități, în detrimentul celor din comerț. 

 

Parteneri:  Implicarea companiei în proiect promite un viitor mai bun și mai sigur care facilitează incluziunea socială și oferă oportunități de dezvoltare pentru copiii cu dizabilități. Suntem recunoscători partenerului Tremend pentru pentru viziunea umanitară și implicarea în cauza lunii februarie.

 

Ce am făcut prin intermediul partenerilor, donatorilor / influencerilor din Social Media / canalelor pe care am promovat acest proiect:

  • De-a lungul celor 3 ani de activitate am dotat 3 Ludoteci în țară: în Centrul Școlar de Educație Incluzivă Sfânta Maria din Curtea de Argeș, în Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Roșiorii de Vede și în Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă din Băbeni.
  • Ludotecile sunt acele spații cu materiale educative de tip jocuri, care sunt esențiale în dezvoltarea cognitivă, socială și emoțională a copiilor cu dizabilități.
  • În luna februarie, având toate materialele necesare, copiii din cele 3 centre dotate de noi au realizat diverse mărțișoare pe care ni le-au trimis.
  • Pentru că am vrut să existe o continuitate a acestui lanț al binelui, am organizat în luna aprilie un târg online de mărțișoare în parteneriat cu Tremend. 
  • 30 de angajați au ales să achiziționeze mărțisoarele, iar compania a ales să cumpere mărțișoarele rămase pentru a le împărți femeilor în perioada 1-8 martie.
  • Din dorința de a sprijini educația copiilor, toate fondurile strânse în urma acestei acțiuni au fost investite în proiectul lunii aprilie, Ludoteca pentru Incluziune 4.0, care are ca scop dotarea celei de-a patra Ludoteci în Ștefănești, în cadrul Centrului de Educație Incluzivă “Sfânta Filofteia”. 

Sperăm ca această acțiune să inspire și alte companii să se implice în susținerea copiilor cu dizabilități. Împreună, putem construi un viitor mai sigur, mai incluziv și mai prosper pentru ei toți.

 

Asociația pastel crede în puterea faptelor bune făcute cu recurență, lună de lună. Dacă misiunea noastră ți se potrivește și vrei să-ți lași amprenta asupra lumii, sprijină-ne cu o donație în contul acestui proiect și răspândește vestea către prietenii și colegii tăi. Hai să nu lăsăm nicio lună să treacă fără o faptă bună!

 


Partener: