fbpx

Pedale Salvatoare 3.0 – Martie 2024

 

Fără ajutorul nostru, copiii pierd lupta împotriva sărăciei și dreptul atât de necesar la educație.

 

PROBLEMA: Unul din 5 elevi nu ajunge să termine clasa a VIII-a. Printre factorii care au contribuit la aceste cifre se numără distanțele mari pe care cei mici sunt nevoiți să le parcurgă pentru a ajunge la cea mai apropiată unitate de învățământ. Conform studiilor realizate de Institutul de Științe ale Educației din cadrul Academiei Române, în 2023, 19% din elevii care locuiesc în mediul rural străbat mai mult de 5 kilometri în fiecare zi, pe jos, pentru a ajunge la şcoală, fapt ce favorizează abandonul școlar. 

 

SOLUȚIA: Vom oferi 400 de biciclete copiilor de gimnaziu și liceu din medii rurale defavorizate, care întâmpină dificultăți în deplasarea spre școală, din lipsa accesului la mijloace de transport publice sau personale, sau a insuficienței acestora. Beneficiarii vizați sunt elevii de gimnaziu și liceu din comunele Hârtiești, Gherghița, Drăgănești, Dofteana și C. A. Rosetti și satele aferente, deoarece distanța minimă pe care o parcurg acești copii, dus-întors, pentru a ajunge la școală este de 4 km, iar cea maximă de 15 km. 

 

Astfel, vom oferi 87 de biciclete către Școala Gimnazială nr.1 Hârtiești, 15 biciclete către Școala Gimnazială Gherghița, 45 de biciclete pentru Școala Gimnazială Drăgănești, 236 de biciclete pentru Școala Gimnazială din comuna Dofteana și 17 biciclete pentru Școala Gimnazială C. A. Rosetti. În total, vom oferi 400 de biciclete.

 

PARTENER: Și de această dată avem alături Carrefour România, cu care împărtășim aceeași pasiune și implicare de a interveni în comunitățile în nevoie și de a da viață schimbărilor. Împreună, înlăturăm obstacolele sociale și economice de care copiii din mediile defavorizate se lovesc, asigurând astfel, reducerea abandonului școlar și crearea unui viitor plin de oportunități, în care, și pentru ei, visele prind contur.

 

IMPACTUL PRECONIZAT: Accesul facil la educație va reduce riscul absenteismului și a abandonului școlar, ceea ce, în timp, se va reflecta în îmbunătățirea rezultatelor școlare și într-o calitate a vieții mult mai bună pentru copii și familiile lor. În plus, prin acest proiect încurajăm protejarea mediului înconjurător și practicarea unui stil de viață sănătos.

 

 

Asociația pastel crede în puterea faptelor bune făcute cu recurență, lună de lună. Dacă misiunea noastră ți se potrivește și vrei să-ți lași amprenta asupra lumii, sprijină-ne cu o donație în contul acestui proiect și răspândește vestea către prietenii și colegii tăi. Hai să nu lăsăm nicio lună să treacă fără o faptă bună!

 


Parteneri:

Carrefour