fbpx

Pedale Salvatoare 3.0 – Martie 2024

 

A treia ediție de Pedale Salvatoare, proiectul Asociației pastel din luna martie 2023, a fost despre educație, sprijin și schimbare. A fost dovada clară că o implicare concretă poate contribui la construirea unui viitor mai bun pentru educația din România.

PROBLEMA: România este pe primul loc în UE la abandonul școlar. Doar în 2023, 4.461 de elevi de clasa a VII-a au abandonat școala. * În școlile din comunele Hârtiești, Gherghița, Drăgănești, Dofteana și C. A. Rosetti, distanța minimă pe care o parcurg elevii, dus-întors, pentru a ajunge la școală este de 4 km, iar cea maximă de 15 km. Lipsa unităților de învățământ din aproprie este unul dintre principalii factori care favorizează abandonul școlar.

 

SOLUȚIA: Să oferim 400 de biciclete copiilor de gimnaziu și liceu din mediile rurale defavorizate, care întâmpină dificultăți în deplasarea spre școală, din lipsa accesului la mijloace de transport publice sau personale. 

 

PARTENER: Pentru a 3-a oară am avut alături partenerul Carrefour România, cu care împărtășim aceeași pasiune de a interveni în comunitățile în nevoie și de a da viață schimbărilor. Împreună, am înlăturat obstacolele sociale și economice de care copiii din mediile defavorizate se loveau, asigurând astfel, reducerea abandonului școlar și crearea unui viitor plin de oportunități, în care, și pentru ei, visele prind contur.

 

Ce am făcut prin intermediul partenerilor, donatorilor / influencerilor din Social Media / canalelor pe care am promovat acest proiect:

  • Am oferit în total 400 de biciclete

87 de biciclete către Școala Gimnazială nr.1 Hârtiești, județul Argeș; 

15 biciclete către Școala Gimnazială Gherghița, județul Prahova;  

45 de biciclete pentru Școala Gimnazială Drăgănești, județul Prahova;  

236 de biciclete pentru Școala Gimnazială din comuna Dofteana, județul Bacău;  

17 biciclete pentru Școala Gimnazială C. A. Rosetti, județul Tulcea;  

  • Pentru a ne asigura că elevii utilizează bicicletele în siguranță, la fiecare implementare am avut alături un echipaj de poliție rutieră care a susținut un curs de educație rutieră pentru copii. Au evidențiat regulile și obligațiile pe care elevii trebuie să le respecte înainte de a porni la drum. Mai mult decât atât, școlile vor realiza periodic sesiuni de educație rutieră pentru copii, cel puțin o dată pe an.​
  • Echipa Strongbike a organizat diverse activități și trasee aplicative cu jetoane pentru ca elevii să-și testeze noile biciclete.
  • Clubul Sportiv Municipal Moinești a pregătit pentru copii un stand de prezentare a părților componente ale bicicletei, un stand cu home trainere și un traseu aplicativ cu obstacole. 
  • Le-am oferit copiilor și câte un chit cu o vestă reflectorizantă, dulciuri și rechizite școlare. 

Educația trebuie încurajată și susținută iar noi, alături de Carrefour România, am oferit mai mult decât 400 de biciclete, am oferit pedale salvatoare pentru un viitor mai bun!

*Statistici conforme studiilor realizate de Institutul de Științe ale Educației din cadrul Academiei Române

 

Asociația pastel crede în puterea faptelor bune făcute cu recurență, lună de lună. Dacă misiunea noastră ți se potrivește și vrei să-ți lași amprenta asupra lumii, sprijină-ne cu o donație în contul acestui proiect și răspândește vestea către prietenii și colegii tăi. Hai să nu lăsăm nicio lună să treacă fără o faptă bună!

 


Parteneri:

Carrefour