fbpx

Echipament pentru Speranță – ianuarie 2024

 

Nu este doar o investiție în echipamente, ci o investiție în sănătatea copiilor. 

 

Problema: În România, există aproximativ 1,5 milioane de persoane cu dizabilități fizice, dintre care, 100.000 sunt copii care au nevoie de servicii de recuperare medicală. Costul mediu al unui tratament este de 1.000 de euro și 70% dintre copiii nu au acces la servicile de care au nevoie*. Adică, 70,000 de copii se confruntă cu dureri groaznice, 70,000 de copii nu speră că se vor mai reface vreodată. Sunt copii care s-au născut cu un handicap asociat sau copii care au dobândit handicapul în urma unui accident sau a altor boli. Sunt copii pentru care pasul metaforic în îndeplinirea unui vis pică în umbră, în spatele pasului fizic de care au nevoie mai mare. 

 

Soluția: Dotarea cu echipamente moderne și performante a sălii de kinetoterapie a Sanatoriului Balneoclimateric de Copii din Bușteni, pentru a îmbunătăți serviciile de recuperare medicală oferite copiilor cu dizabilități locomotorii.

 

Partener: Suntem recunoscători pentru generozitatea și responsabilitatea socială și onorați de implicarea partenerului nostru, Hidroelectrica, care au ales să susțină această cauză nobilă. Valorile comune pe care le împărtășim, precum solidaritatea, compasiunea și implicarea activă în societate, stau la baza acestui parteneriat de succes.​

 

Ce am făcut prin intermediul partenerilor, donatorilor / influencerilor din Social Media / canalelor pe care am promovat acest proiect:

  • Timp de două zile de voluntariat, alături de 15 persoane dedicate, am dotat sala de kinetoterapie a Sanatoriului Balneoclimateric de Copii din Bușteni. 
  • Am asamblat aparate moderne și performante precum: bicicleta staționară magnetică, bicicletă eliptică, aparat multifuncțional fitness, cușcă Rocher, masă inversie, joc de motricitate și labirint de motricitate. 
  • Pentru ca procesul de recuperare să fie complet, am cumpărat diverse echipamente precum: mingi de fitness, saltele de gimnastică, set de benzi elastice, disc echilibru, conuri, jaloane, spalier gimnastică, baston gimnastică, bare paralele pentru mers, mingi medicinale, set de gantere fitness și saltea yoga, plus diverse accesorii. 
  • Ioana, artist la idei pictate, ne-a ajutat să pictăm pereții cu desene jucăușe. 
  • Am transformat spațiul unde copiii vin să se refacă într-unul mai vesel și mai cald. Sperăm ca această schimbare să le aducă o stare de spirit mai bună și să le grăbească vindecarea.​ 
  • Acest spațiu va contribui esențial la recuperarea celor 8000 de beneficiar direcți – copii cu tumori osoase, cu paralizie, cu diverse sindroame sau tulburări de echilibru.

Echipament pentru Speranță nu este doar despre o investiție în echipamente, ci despre începutul unei noi etape în îmbunătățirea sănătății copiilor din România. Acum, copiii cu tumori osoase, cu paralizie, cu diverse sindroame sau tulburări de echilibru au parte de servicii de recuperare medicală de calitate. ​

*Surse: Asociația Română pentru Persoane cu Dizabilități Fizice, Fundația World Vision România.

 


Partener: