Dăruim pentru Amara – decembrie 2023

Ediția a 10-a

Dăruim pentru Amara, proiectul Asociației pastel din luna decembrie 2023 a ajuns la cea de-a 10 ediție. De 10 ani transformăm Crăciunul copiilor într-unul firesc și avem grijă să se simtă magic, plin cu de toate… așa cum fiecare copil merită.

Problema: Amara e satul care descrie perfect realitatea dură din România: familii care duc o viață grea din care lipsesc multe, de la alimentele de bază și minimile condiții de trai, până la liniștea și căldura sufletească. Viața copiilor din satul Amara este una tristă, mulți dintre ei fiind chinuiți nu doar de foamea după mâncare, ci și de cea afectivă, căci părinții lor au plecat la muncă în alte țări, în speranța unei vieți mai bune.

Soluția: Să dăruim fiecărei familii din Amara un moment de normalitate sub forma unei cutii cu lucruri bune pentru trup și suflet. Să mergem fizic la Centrul de zi pentru a petrece timp cu cei mici și a le dărui, alături de Moș Crăciun, cadourile dorite.

Parteneri: Ne-au fost aproape în această cauză oamenii de bine de la Lensa, Body Engineering, Alexa Events, J’ai Bistrot, Master Move, Power Move Logistics, Intersnack, SlyNutritia, Heidi, Kandia, Bic, Băneasa, Müller, Bebe Tei​, ETi Romania & Balkans​, Adaconi​, HRX, Menatwork Solutions​, Editura NICULESCU​, NABU, Jacobs, MEGA IMAGE​, BNP Paribas, Breakfastcereals​, ROKA FLEX SRL​, Bonduelle​, Top Line Medical​, Med-Activ, Tea Hugs. Ei sunt oamenii cărora le datorăm toate mulțumirile și recunoștința noastră pentru că ne-au ajutat să ne îndeplinim scopul.

Ce am făcut prin intermediul partenerilor, donatorilor / influencerilor din Social Media / canalelor pe care am promovat acest proiect:

• Timp de 3 zile, alături de voluntari, am sortat donațiile de haine, jucării și alimente și ne-am mobilizat pentru a realiza cutiile. În aceste zile ne-am ocupat și de achiziționarea tuturor alimentelor.
  • Am pregătit 80 de cutii pline cu alimente de bază (făină, zahăr, ulei, orez, paste, diverse conserve, dulciuri, jucării și jocuri, haine și încălțăminte) pe care le-am oferit familiilor din Amara înainte de Crăciun.
  • Angajații din compania Lensa au preluat scrisorile copiilor către Moș Crăciun, le-au îndeplinit dorințele și au fost prezenți fizic la centru pentru a se bucura atunci când cei mici primesc cadourile.
  • J’ai Bistrot ne-a fost alături în organizarea unui concert caritabil pentru cauza noastră. Ana Coman, Corina Sîrghi, Trupa Bazaar, Mihai Toma și George Vasile (beneficiar Amara) au cântat, iar toate fondurile strânse la concert au fost dăruite pentru folosul copiilor din Amara.
  • Valentin de la Body Engineering a organizat un seminar de nutriție caritabil pentru cauza noastră, iar comunitatea lui ne-a ajutat cu resursele necesare pentru a putea umple cele 80 de cutii cu produse. ​
  • Angajații companiei JDE au cumpărat jocuri de societate pentru copilași.
  • Elevii de la Școala nr. 11 „Ion Heliade Rădulescu” și-au dorit să cumpere copiilor cadouri potrivite care să-i bucure. Au lăsat prin punguțe mesaje simpatice, dulciuri și felicitări colorate, transmițându-le gândurile lor calde pentru acest Crăciun.​
  • Toate donațiile și cumpărăturile au ajuns la Centrul de zi Amara cu câteva zile înainte de Crăciun.

Avem doar bucurie în suflet când știm că sub brad copiii din Amara au avut cadourile pe care și le-au dorit, fructe și dulciuri de care să se bucure și alimente pentru masa în familie.

Parteneri:

Partener