fbpx

Refresh Zoo Călărași – noiembrie 2023

 

Refresh Zoo Călărași, proiectul Asociației pastel din luna noiembrie 2023, a fost despre nevoile Grădinii Zoologice din Călărași și dorința noastră de a asigura un mediu curat, sănătos și plăcut pentru animale și pentru vizitatori. 

 

Problema: În timp, condițiile din grădinile zoologice încep să se deterioreze. Infrastructura se degradează, gardurile ruginesc și vopseaua se șterge. Mediul devine astfel mai puțin adecvat pentru nevoile animalelor. 

 

Soluția: Să dăm Refresh Zoo Călărași, curățând aleile și zona foișoarelor de pe insulă și vopsind bordurile în culori pastelate.

 

Parteneri: Această acțiune a fost o reușită datorită sprijinului echipei Avon care a fost și fizic alături de noi cu 30 de voluntari.

 

Ce am făcut prin intermediul partenerilor, donatorilor / influencerilor din Social Media / canalelor pe care am promovat acest proiect:

  • Pe 10 noiembrie 2023, alături de 30 de voluntari din echipa Avon, am dat Refresh Zoo Călărași.
  • Ne-am împărțit în 3 echipe și am distribuit sarcinile pentru a acoperi cât mai multe dintre nevoile de la Zoo. 
  • Am vopsit cu lac protector foișoarele de pe insulă, am reaplicat un strat de vopsea pe gardurile de la intrare și am vopsit în culori pastelate bordurile de la intrare.
  • Am curățat grajdul hipopotamului.
  • Am curățat deșeurile, frunzele și crengile din spațiile verzi. 

 

Grădinile zoologice sunt sisteme complexe care necesită întreținere și reparații regulate pentru a rămâne în stare bună. Suntem recunoscători că am reușit să creăm un mediu corespunzător pentru nevoile animalelor.

 


Partener:

AVON