fbpx

Aplauze la vârsta a treia – octombrie 2023 (ediția 2)

 

În 2022 am realizat proiectul Aplauze la vârsta a treia alături de Asociația Niciodată Singur – Prietenii vârstnicilor. Anul acesta vrem să construim, din nou, un proiect împreună. 

 

Anul trecut, alături de 30 de vârstnici, am vizionat o piesă de teatru a Teatrului Evreiesc de Stat la sediul Asociației Niciodată Singur. Vizionarea a fost precedată de o masă festivă. Scopul nostru (deloc ascuns) de atunci: să oferim emoție, speranță, nerăbdare. 

 

Conform unui studiu realizat de Asociația Niciodată Singur – Prietenii Vârstnicilor  1 din 4 vârstnici din mediul urban se confruntă cu un grad extrem de singurătate, 3 din 10 vârstnici nu au cu cine să schimbe o vorbă sau să se poată baza la nevoie, 1 din 4 vârstnici declară că are o stare proastă de sănătate fizică și mentală, accentuată de singurătate și 1 din 2 vârstnici nu beneficiază de suficient sprijin din partea apropiaților și comunități.

 

Vârstnicii singuri și care depind de alții pentru lucruri de bază nu mai îndrăznesc să viseze la o viață dinamică, ei doar retrăiesc fiorii diverselor activități doar în amintire. Iar intensitatea amintirilor pălește de la an la an.

 

Noi, la Asociația pastel, credem că vârstnicii oricărei comunități sunt izvoare nesecate de povești. Și vrem ca, alături de voi, să oferim o poveste bună unui grup de vârstnici aflați în programul Asociației Niciodată Singur din București. 

 

Obiectivul nostru în plan real: în octombrie 2023 vrem să le oferim vârstnicilor, beneficiari ai Asociației Niciodată Singur, o experiență pe care nu o vor uita niciodată. Scopul rămâne același ca în 2022, experiența se va schimba. Credem că un spectacol folcloric le-ar umple inimile și i-ar emoționa, le-ar da speranță și ar fi precedat de toate treptele nerăbdării. 

 

Susținerea ta printr-o donație va însemna o experiență pentru vârstnici. Fiorii pregătirii, ai ieșirii din singurătatea de acasă și ai experimentării unui spectacol folcloric într-o zi de octombrie vor rămâne cu ei și vor fi parte din identitatea lor, din emoțiile și din bucuria lor. Hai să le oferim un spectacol frumos! Muzica cu siguranță îi va emoționa și se va imprima pentru totdeauna în sufletele lor. 

 

Această experiență merită să ajungă la bunicii noștri. Pentru că ei sunt ai noștri, ai tuturor. Donează mai jos orice sumă de bani pentru a ne susține în demersul nostru. Promitem să împărtășim cu tine reacțiile doamnelor și domnilor ce vor participa la spectacolul folcloric. Mulțumim și pentru distribuirea acestui proiect către prieteni sau colegi. 

 

 

Îți mulțumim că ne susții, meriți și tu aplauze la scenă deschisă!