fbpx

Aplauze la vârsta a treia 2.0 – octombrie 2023

 

Aplauze la vârsta a treia este proiectul Asociației pastel din luna octombrie care, în 2023, a ajuns la o a doua ediție. Scopul a rămas același, experiența a fost diferită.

 

Problema: Conform unui studiu realizat de partenerul nostru  Asociația Niciodată Singur – Prietenii Vârstnicilor:

 • 1 din 4 vârstnici din mediul urban se confruntă cu un grad extrem de singurătate 
 • 3 din 10 vârstnici nu au cu cine să schimbe o vorbă sau să se poată baza la nevoie
 • 1 din 4 vârstnici declară că are o stare proastă de sănătate fizică și mentală, accentuată de singurătate
 • 1 din 2 vârstnici nu beneficiază de suficient sprijin din partea apropiaților și comunități.

 

Soluția: Să le oferim vârstnicilor, beneficiari ai Asociației Niciodată Singur, o experiență care să le aline singurătatea și o amintire care să rămână cu ei pentru mai mult timp. 

 

Parteneri: Suntem recunoscători tuturor partenerilor care au făcut ca pe 28 octombrie să existe într-adevăr Aplauze la Vârsta a Treia. ​Teatrul Evreiesc de Stat ne-a oferit sediul lor pentru a ne desfășura activitățile și pentru a-i bucura pe cei 80 de seniori beneficiari ai Asociației Niciodată Singur. Macromex România cu brandurile Edenia și pastele Food & Glory și Elegant Catering au oferit o masă-bufet pentru participanți. Prima Band Bucuresti și Charisma Band au creat o super atmosferă cu muzica lor care i-a făcut pe seniori să danseze. Artistul Vladimir Chirca i-a făcut să zâmbească până la urechi, desenându-le caricatura. Mega Image România și Cofetăria Alice s-au asigurat că vârstnicii pleacă acasă cu un cadou. 

 

Ce am făcut prin intermediul partenerilor, donatorilor / influencerilor din Social Media / canalelor pe care am promovat acest proiect:

 • Pe 28 octombrie, la Teatrul Evreiesc de Stat am organizat un eveniment special cu muzică populară, mâncare bună și surprize. 
 • La eveniment au participat 80 de vârstnici din programul celor de la Asociația Niciodată Singur.
 • PrimaBand București și Charisma Band au susținut spectacolul-concert cu piese de muzică populară. Au reușit să-i ridice pe seniori de pe scaune, să-i unească într-o horă, să-i energizeze și să-i facă să se simtă „atât de tineri”. Piesele au fost bine alese și-au trezit în ei emoții atât de puternice.
 • Artistul Vladimir Chirca le-a desenat vârstnicilor caricatura, moment care i-a amuzat foarte tare. 
 • Macromex România cu brandurile Edenia și pastele Food & Glory și Elegant Catering au oferit un prânz pentru toți participanții la eveniment.
 • Am dăruit kit-uri fiecărui vârstnic participant cu produse de la Mega Image România (șampon, gel de duș, săpun, periuță și pastă de dinți, turtă dulce, biscuiți și suc de mere natural), dar și un pachet cu gustări sărate și dulci de la Cofetăriile Alice.
 • I-am rugat pe vârstnici să scrie mesaje sau sfaturi pentru generațiile mai tinere. Ne-am emoționat… și noi… și ei.

 


Parteneri:

Niciodata Singur Teatrul Evreiesc Prima Band CB Alice MACROMEX