fbpx

STARTedu – septembrie 2023

 

startEDU, proiectul nostru din luna septembrie 2022, a fost încercarea (reușită) de a transforma și de a îmblânzi izolarea geografică a 45 de elevi din comuna C.A. Rosetti din județul Tulcea. C.A. Rosetti este una dintre cele mai izolate comune din România, locul unde 3 școli deservesc 5 sate, iar liceul, singurul din zonă, se află la 102 km distanță. 

 

Anul trecut, cu ajutorul partenerilor și donatorilor, cei 45 de copii din comunitate au beneficiat de peste 3000 de materiale didactice (de la pixuri la lego-uri, hărți de geografie și caiete de lucru, planșe, consumabile, ș.a.m.d.). Am donat și către școli produse de curățenie și alte materiale care să le folosească în educația copiilor.

 

Proiectul startEDU din luna septembrie 2023 este concentrat tot asupra comunității de copii din Tulcea, pentru că vrem să continuăm să le fim alături, să le oferim cel mai bun start școlar și să le pregătim materiale și rechizite noi. Facem asta pentru că noi credem cu tărie că plăcerea de a învăța poate să fie stimulată și întreținută. 

 

Este momentul ca ei să învețe, să se educe, este șansa lor. Ei au nevoie ca adulții din jurul lor să fie concentrați pe nevoile lor. Ei au nevoie să le placă la școală, să fie stimulați cognitiv cu materiale noi și interesante, să descopere plăcerea de a învăța, să le fie activată curiozitatea, să nu mai măsoare drumul spre și dinspre unitatea de învățământ doar în lipsuri. Ne dorim, la fel ca și anul trecut, să oferim kituri individuale, cu tot ce au nevoie, și să le oferim la începerea noului an școlar. În plus, vrem să echipăm și școala, ca aceasta să fie mai pregătită pentru începerea anului școlar și să întâmpine cum se cuvine reîntoarcerea elevilor la școală. 

 

Suntem recunoscători și ne bucurăm că îi avem alături de noi pe oamenii buni de la Kaufland și Vard Electro, care au fost și anul trecut alături de copii. Sprijinul și disponibilitatea lor de a da înapoi comunității în care activează ne onorează și ne dă încredere că putem schimba, cu adevărat, lumea în care trăim.

 

Dacă demersul nostru ți se pare plin de sens, așteptăm un semn de la tine dacă vrei să donezi rechizite – avem o listă pe care o putem pune la dispoziția donatorilor. Ne poți scrie pe contact@asociatiapastel.ro.

 

Dacă ne poți ajuta cu orice sumă de bani, înregistrăm contribuția ta cu bucurie pe butonul de mai jos. Ne ajută și răspândirea mesajului nostru către prietenii și colegii tăi.

 

 

Îți mulțumim în numele tuturor copiilor din comuna C.A. Rosetti, județul Tulcea!

Asociația pastel crede în puterea faptelor bune făcute cu recurență, lună de lună. Dacă misiunea noastră ți se potrivește și vrei să-ți lași amprenta asupra lumii, sprijină-ne cu o donație în contul acestui proiect și răspândește vestea către prietenii și colegii tăi. Hai să nu lăsăm nicio lună să treacă fără o faptă bună!

 


 

Parteneri:

Kaufland vard