fbpx

Viitorul cu ochi buni 2.0 – august 2023

 

Viitorul cu ochi buni, proiectul Asociației pastel din august 2023, a fost despre a oferi copiilor din cele mai izolate sate ale județului Tulcea, un consult optometric, pentru prima dată în viața lor. 

 

Problema: Copiii din C.A Rosetti, Letea sau Periprava nu au avut niciodată parte de un consult optometric. Cea mai apropiată clinică este în Tulcea, la 113 Km distanță, adică un drum lung și dificil cu barca, mașina și iar barca de 10 ore, dus-întors. 

 

Soluția: Să ajungem noi la ei și să organizăm un cabinet de optometrie gratuit în comuna C.A. Rosetti, pentru a oferi consultații și ochelari de vedere copiilor cu deficiențe de vedere.

 

Parteneri: Acest proiect a fost îndeplinit cu succes cu sprijinul echipei Lensa care a fost și fizic alături de noi în comunitate când am ajuns la copii. 

 

Ce am făcut prin intermediul partenerilor, donatorilor / influencerilor din Social Media / canalelor pe care am promovat acest proiect:

  • În perioada 6-7 septembrie am ajuns la școala din comuna C.A. Rosetti unde am organizat un cabinet gratuit de optometrie
  • Un medic optometrist din echipa Lensa a oferit consultații pentru copiii din 3 școli din comuna C.A. Rosetti și din cele 5 sate care formează comunitatea. În total, au fost consultați 27 copii (5 și 18 ani)  și 6 adulți.
  • Din cei 27 de copii consultați, 16 au avut mari deficiențe de vedere și nevoia urgentă de ochelari. În cazul adulților, din cei consultați, toți au avut nevoie de ochelari. 
  • Copiii și adulții cu probleme de vedere au fost consultați și de către medicul specialist oftalmolog, Dorina Stăetu, care a confirmat deficiențele și nevoia de ochelari.
  • Copiii au probat mai multe modele de rame de ochelari și și-au ales perechea preferată. 
  • Echipa Lensa a pregătit pentru ei și câte un kit cu diverse materiale.
  • Din punct de vedere PR, comunicatul de presă a fost preluat de publicații locale, naționale, generaliste, nișate pe subiecte sociale.

 

Ne-am îndeplinit visul – le-am oferit copiilor șansa de a vedea lumea mai clar.

 


Partener:

Lensa