fbpx

Primul ajutor, profesorul salvator – iulie 2023

 

*Prima ediție a acestui program a avut loc în februarie 2022, când am oferit instrucțiuni de prim ajutor profesorilor din cele 4 locații ale Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă Băbeni, județul Vâlcea. Atunci am strâns fonduri pentru ca actul educațional să fie completat de actul uman al ajutorării în caz de urgență medicală. Reluăm luna aceasta acest proiect pentru că:

  • Atunci când un adult cade, se îneacă sau se sufocă, viteza de reacție e importantă. Trebuie să-ți păstrezi calmul, să acționezi, să verifici, să anunți mai departe.
  • Atunci când un copil cade, viteza de reacție e vitală. Trebuie să-ți păstrezi luciditatea, să-ți conții grija, să acționezi ținând cont de particularitățile copilului respectiv. 

 

Lucrurile se complică atunci când copilul respectiv are diverse dizabilități, întârziere mintală, tulburări din spectrul autist, sindromul Down sau deficiențe asociate. Intervenția rapidă și fermă e fundamentală. 

 

Pentru profesorii care lucrează cu copii cu cerințe educaționale speciale, posibilitatea ca unul dintre micuții de la clasă să aibă o criză în timpul lecțiilor este ridicată. De aceea, un asemenea profesor trebuie să fie, în același timp, nu doar un bun educator, ci și un salvator. 

 

Deși nu ar părea la prima vedere, luna aceasta demarăm această acțiune pentru 126 de copii de la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Roșiorii de Vede, județul Teleorman. Realizăm acest lucru pentru  ca ei să fie mereu în siguranță, să-și continue terapiile și să înregistreze maximul de progres, pentru ca actul educațional să fie completat de actul uman al ajutorării în caz de urgență medicală.

 

Ce vom face concret: cu ajutorul lui George Cotoroana, voluntar în cadrul Fundației pentru SMURD, le vom oferi celor 48 de profesori de la Centru Școlar pentru Educație Incluzivă Roșiorii de Vede instrucțiuni de prim ajutor, acreditat la nivel european. Pentru că profesorii au nevoie să fie pregătiți și din punctul de vedere al intervenției medicale și pentru ca să-și poată continua munca de pedagogi.

 

Asociația pastel crede în puterea faptelor bune făcute cu recurență, lună de lună. Dacă misiunea noastră ți se potrivește și vrei să-ți lași amprenta asupra lumii, sprijină-ne cu o donație în contul acestui proiect și răspândește vestea către prietenii și colegii tăi. Hai să nu lăsăm nicio lună să treacă fără o faptă bună!

 


 

Partener:

Fundația Pentru SMURD