Ludoteca pentru incluziune 3.0 – Iunie 2023

Ludoteca pentru incluziune 3.0, proiectul Asociației pastel din luna iunie 2023, a fost despre amenajarea unei ludoteci la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Sfânta Maria din Curtea de Argeș, în beneficiul celor 64 de copii și 41 de profesori de acolo.

Problema: Cei 64 de copii de la centru, cu vârste cuprinse între 6 și 20 de ani, ce manifestă dizabilități intelectuale, locomotorii, sindrom Longdon-Down și alte deficiențe asociate, aveau nevoie de materiale educaționale interactive, demonstrate ca fiind cele mai eficiente în a-i ajuta să înțeleagă lumea mai ușor.

Soluția: Să oferim copiilor de la elevilor de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Sfânta Maria din Curtea de Argeș o ludotecă echipată cu materiale educaționale care îi vor ajuta pe copiii cu dizabilități să se integreze mai ușor în societate și de a le asigura dezvoltarea pe care o merită.

Parteneri: Acest proiect a fost realizat în cadrul programului pepcolandia 2023, finanțat de PEPCO ROMÂNIA și implementat de Organizația Umanitară CONCORDIA.

Ce am făcut prin intermediul partenerilor, donatorilor / influencerilor din Social Media / canalelor pe care am promovat acest proiect:

• Pe 23 iunie, alături de 2 voluntari locali ai companiei Pepco, am reușit să amenajăm ludoteca cu materiale educaționale la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Sfânta Maria din Curtea de Argeș.
  • Ludoteca pentru Incluziune a fost un proiect finanțat de PEPCO România, în cadrul programului Pepcolandia, gestionat la nivel local de Organizația Umanitară CONCORDIA
  • Cele peste 130 de materiale educaționale donate vor ajuta un număr de 64 de copii cu nevoi speciale și 41 cadre didactice implicate și dedicate muncii lor.
  • Cele mai importante materiale au fost jucăriile care promovează integrarea senzorială, creativitatea și dezvoltarea abilităților sociale.
  • Comunicatul nostru de presă a fost preluat de peste 10 publicații naționale, generaliste și nișate pe subiecte sociale, dar și publicații locale.

Mie mi-ar plăcea să fac școală cât mai mult. Dacă nu era CSEI, eu nu aș fi știut câte știu acum”- a fost imboldul dat de Olivia, una dintre beneficiarele de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Sfânta Maria din Curtea de Argeș. Doar de atât am avut nevoie pentru a realiza Ludoteca și ne bucurăm că spațiul pe care l-am dotat cu materiale o să îi ajute pe Olivia și pe colegii ei să știe din ce în ce mai multe lucruri despre lumea din jurul lor.

Parteneri:

pepco pepcolandia CONCORDIA