fbpx

Refresh Văcărești – mai 2022

Refresh Văcărești – mai 2022

 

Refresh Văcărești, proiectul Asociației pastel din luna mai, a fost despre cel mai mare parc urban din România, despre igienizare, deșeuri și oameni care s-au reunit să redea acestei arii protejate aspectul curat și proaspăt pe care-l merită.

 

Problema: impactul deșeurilor asupra florei și faunei este extrem de dăunător, microplasticul putând fi ingerat de către animale. Mai mult, deșeurile provenite din construcții otrăvesc apa și solul.

 

Soluția: pentru că suntem foarte entuziaști atunci când vine vorba de acțiunile de mediu, am ales să ne implicăm pentru a igieniza aleile parcului alături de voluntari care împărtășesc aceleași valori cu noi.

 

Parteneri: companiile Clean Recycle, Green Village, Tremend Software Consulting și Rosal ne-au fost alături și au susținut proiectul. Acesta a beneficiat de întregul sprijin al Administrației Parcului Natural Văcărești. Partenerul nostru media a fost Prima TV.

 

Ce am făcut prin intermediul partenerilor, donatorilor / influencerilor din Social Media / canalelor pe care am promovat acest proiect:

  • Peste 60 de voluntari au participat la acțiunea de igienizare a Parcului Natural Văcărești în data de 28 mai.
  • Împreună am reușit să strângem 6 tone de deșeuri.
  • Activitatea voluntarilor a început cu un tur al parcului, realizat de un ghid intern, pentru ca toate persoanele prezente să înțeleagă importanța conservării zonei și să afle mai multe informații despre speciile și habitatele regăsite acolo.
  • În total am beneficiat de 10 preluări ale comunicatului nostru de presă, pre sau post eveniment, în presa scrisă și audiovizuală.

 

PARTENERI: