fbpx

STARTedu 3.0 – Septembrie 2024

 

Pentru copiii din mediile defavorizate, începerea școlii nu este, de cele mai multe ori, o poveste fericită. Este o trezire la realitatea dură, o confruntare cu nedreptatea, privarea de resurse, accesul limitat la necesitățile de bază, pe scurt, o luptă cu săracia.

 

PROBLEMA: 3 din 10 copii din România cresc în sărăcie, iar categoriile cele mai vulnerabile sunt copiii cu dizabilități, copiii de etnie romă, copiii instituționalizați și cei cu

părinți plecați la muncă în străinătate Copiii crescuți în sărăcie au mai puține șanse să

reușească în viață, să fie adulți sănătoși fizic și emoțional.*

 

SOLUȚIA: În septembrie 2024, vom oferi copiilor din medii defavorizate, cel puțin 50 de kit-uri complete cu materiale și rechizite care să le fie utile pentru întreg anul școlar.

 

IMPACTUL PRECONIZAT: Inițiativa proiectului va avea un impact seminifcativ și benefic pe termen lung atât pentru copii și părinți, cât și pentru școală. Oferirea kit-urilor are ca urmare: promovarea sentimentului de apartenență, creșterea motivației și a stimei de sine, dezvoltarea de noi abilități în rândul elevilor, îmbunătățirea procesului de predare, dar și a performanței academice, creșterea și promovarea egalității de șanse în educație, creșterea ratei de participare a elevilor la cursuri și implicit, creșterea promovabilității.

 

TU NE POȚI AJUTA: Haide să fim uniți în această luptă pentru o școală egală pentru toți! Haide să dăruim speranță copiilor care au nevoie de ea, haide să le oferim șansa la educație și la un viitor mai bun!

 

Este momentul ca ei să învețe, să se educe, este șansa lor! Așteptăm contribuția ta mai jos.

 

 

Asociația pastel crede în puterea faptelor bune făcute cu recurență, lună de lună. Dacă misiunea noastră ți se potrivește și vrei să-ți lași amprenta asupra lumii, sprijină-ne cu o donație în contul acestui proiect și răspândește vestea către prietenii și colegii tăi. Hai să nu lăsăm nicio lună să treacă fără o faptă bună!

 

Sursa: *Date dintr-un studiu din 2021 realizat de Salvați Copiii.

Category
Fapte bune active