fbpx

Iubire fără vânătăi – noiembrie 2021

Iubire fără vânătăi – noiembrie 2021

Potrivit statisticilor*, aproximativ 33 de femei au fost ucise de parteneri, foști parteneri sau membri ai familiei în perioada ianuarie-august 2021. Tot în aceeași perioadă de timp, au fost emise peste 7.000 de ordine de protecție provizorii și 6.901 ordine de protecție, iar majoritatea agresorilor au fost bărbați (92%). Având în vedere că tabloul larg al agresiunilor față de femei îi implică, de cele mai multe ori, și pe copiii din casă, situația este cu atât mai sumbră.

 

Proiectul Iubire fără vânătăi a avut în centru 12 mame și copiii acestora, plecați de acasă și adăpostiți de Asociația Semn de Viață. Lor am vrut să le oferim un kit cu lucruri de bază (de la pastă de dinți la ser fiziologic, absorbante, deodorant sau șampon), care să le ajungă un an de zile.

 

Ce am reușit să facem prin intermediul donatorilor / influencerilor din Social Media / canalelor pe care am promovat acest proiect:

  • Am realizat cele 12 kituri pentru femeile-victime ale abuzului domestic.
  • Circa 20 de persoane au donat produse fizic. Așa am strâns în jur de 500 de obiecte pe care le-am inclus în kiturile de ajutor.
  • Specialiste din domenii diferite (1 coach, 1 avocată și 1 psihologă) și-au donat serviciile pentru femeile de la centru.
  • În afara kiturilor propriu-zise, am reușit, cu ajutorul donațiilor fizice, să oferim extra ajutor mamelor și copiilor de la centru, oferindu-le și alte lucruri necesare lor (cărucioare, lenjerii, pătuțuri, saltele, sisteme de purtare, aparate de gătit, încălzitoare de biberoane, scaune de diversificare, rechizite etc.)
  • O artistă plastică din Bacău a donat un tablou tematic (numit Mind Silence) ce va fi valorificat în cadrul unui proiect viitor, îndreptat tot spre victimele violenței domestice.
  • Extra-donațiile au ajuns la femeile din centrul maternal din Bârlad care adăpostește tot victime ale abuzului de gen/domestic.

 

*Raport prezentat de Centrul Filia.