grădiSTART pentru Necșești – septembrie 2021

În localitatea Necșești din județul Teleorman, nevoile copiilor nu sunt acoperite în totalitate. Prioritățile se ajustează în fiecare zi, iar viitorul lor are acel tip de incertitudine care apasă pe umerii tuturor. Trist, poate. Adevărat, cu siguranță.

Copiii din Necșești nu au resurse. Zona este una defavorizată și lipsurile sunt o constantă. Iar în curând începe un nou an școlar și cei mai mici rezidenți ai comunei nu vor ști bucuria de a modela cu plastilină  sau de a colora planșe cu animale, prințese și flori. Nu vor afla cât de bine miroase un creion după ce a fost ascuțit și nici câte multe vise și visuri poate inspira chiar și o singură poveste.

Asociația pastel crede în educație și, în special, în educația timpurie ca temelie a unui start sănătos pentru un viitor om mare, bine integrat din punct de vedere social. Știm că, din punct de vedere cognitiv, în acești ani pre-școală se va da startul diverselor interese ale unui copil și cunoștințe vor fi asimilate, un copil atât de mic fiind ca un burete care absoarbe tot ce vede în jurul lui.

Fără accesoriile necesare, totuși, fără materialele care ar facilita accesul la tot ce are mai bun educația să ofere – faptul că lumea este o mare de posibilități – , orizonturile acestor copii se vor îngusta. Dar aici intervenim noi. Și voi.

Fapta noastră bună din septembrie vrem să fie asta: să ajutăm copiii din Necșești să viseze. Să modeleze cu hârtie creponată, să își folosească imaginația și să lipească, să coloreze și să construiască. Să facă toate lucrurile de om mic care-l vor crește mare.

Suntem norocoși să îi avem alături de noi în acest proiect pe oamenii buni de la CEZ Vânzare. Cu ajutorul lor vom echipa cât mai mulți pui de om pentru a merge la grădiniță, asigurându-ne că au în săculețele lor tot ce le trebuie.

CEZ Vânzare este principalul furnizor de energie electrică din sud-vestul României, dar și furnizor de gaze naturale, cu un portofoliu de clienți casnici și industriali care depășește 1,4 milioane de clienți. Compania se implică în susținerea comunității prin proiecte precum CODE Kids, Adăpost cu energie, Promisiunea Verde și acum, iată, grădiSTART.

Dacă și pe tine te inspiră să te implici alături de noi, acceptăm donația ta cu inima deschisă. Amintește-ți că faci o investiție pentru educație. Nu doar pentru ei, ci pentru toți cei ca ei, pentru cei care urmează.

Dacă vrei să donezi bani pentru a ne ajuta în derularea proiectului grădiSTART, apasă cu încredere butonul de mai jos. Orice sumă ne ajută!

Îți mulțumim că ești alături de micuții din Necșești.

Fapte bune active