Viitorul cu ochi buni – august 2021

Sunt în jur de 120 de copii în comuna Balta Albă din județul Buzău. În pandemie, și ei și-au mutat activitatea educațională în fața unei tablete. Această trecere în online a dus la manifestarea unor simptome ca oboseala ochilor, dureri de cap și dificultăți de concentrare. Majoritatea acestor copii nu a fost niciodată la un control al acuității vizuale și, de fapt, nici nu ar avea unde să meargă să facă acest consult deoarece nu există în apropiere nicio optică medicală care să ofere această facilitate.

Noi, la Asociația pastel, am vrea ca acești copii să citească la fel de bine și la tablă, și din cartea preferată, să distingă forme mai apropiate sau mai depărtate și să poată face teme fără probleme. De aceea, alături de un partener local, Optiline Vision, și sprijiniți de Primăria comunei Balta Albă, vom oferi un consult optometric copiilor din această comunitate. Ne bucurăm că nutrim cu toții convingerea că un control de rutină poate să salveze ochii unui copil.

Estimăm că 30% dintre acești copii vor avea nevoie de ochelari de vedere după efectuarea acestui consult, așa că avem nevoie de ajutorul tău. O pereche de ochelari înseamnă un efort financiar de 500 de lei pe care familiile din comună nu îl pot susține. Dar dacă 10 dintre noi s-ar implica cu o sumă de 50 de lei, această pereche de ochelari ar face diferența între copilul care-și strânge ochii, încercând să înțeleagă cerințele școlare, și cel care discerne cu ușurință totul.

Așadar, ajută-ne cu o donație pentru achiziționarea ochelarilor de vedere pentru micuții din Balta Albă. Vei ajuta nu doar un copil, ci și pe părinții care trăiesc constant cu teama că nu-i pot oferi acestuia ceva atât de esențial unei creșteri sănătoase: o vedere bună și un viitor clar.

Fapte bune active