fbpx

Dăruim pentru Amara – decembrie 2021

Dăruim pentru Amara – decembrie 2021

Dăruim pentru Amara a fost, în cifre, al cincilea proiect al Asociației pastel, primul proiect al nostru de Crăciun și, de fapt, al optulea an de implicare activă în viața comunității din satul Amara, județul Buzău. Copiii din comunitate provin din familii vulnerabile, fie că vorbim de copii lăsați în grija bunicilor în timp ce părinții se luptă pentru un trai mai bun în altă țară, copii cu mulți frați și surori sau copii ce au un singur părinte sau niciunul.

 

Deoarece locul care îi aducea împreună pe copiii de 7-14 ani, Centrul de zi Amara, s-a închis la începutul pandemiei, Asociația pastel și-a propus să vină din nou în ajutorul celor mici și familiilor lor și să le ofere o bucurie, sub forma unei cutii cu de toate, cu ocazia Crăciunului.

 

Ce am reușit să facem prin intermediul donatorilor / influencerilor din Social Media / canalelor pe care am promovat acest proiect:

  • Am reușit să umplem cele 60 de cutii cu alimente neperisabile, dulciuri, fructe, cărți, jucării, haine noi etc cu ajutorul tuturor celor care s-au implicat în proiect
  • Mai multe companii au donat produse sau bani pentru copiii din Amara: Roka Flex, Echipa HRX Profi, Bonduelle, Podravka, Fă Bine, Sarantis Romania, Friesland Campina, Heidi, Mogyi, COSMETIC PLANT, Intersnack Romania, Maspex, Blue Phoenix Romania, Angajații companiei BNP Paribas Leasing Solutions.
  • Aceste companii au donat un număr de 88 de tipuri de produse. S-au strâns, astfel, peste 5300 de produse pentru cele 60 de cutii destinate copiilor.
  • Pe lângă companiile implicate, mai multe persoane fizice au donat bani sau produse, iar numărul de voluntari implicați în acest proiect a fost de 15, cel mai mare număr de voluntari de care a avut nevoie Asociația până acum.
  • Un Social Media influencer (Carmen Grebenișan) a adus multă vizibilitate proiectului pe Instagram, iar un bistro din București (Paque bistro) a donat cauzei noastre toți banii pe care i-a strâns de la participanții unui concert ținut acolo, dar si produse.
  • Extra-donațiile pe care le-am primit le-am redistribuit copiilor de la grădinița din Necșești, beneficiari ai unui proiect anterior al Asociației.
  • Proiectul a continuat și cu o expoziție a unor liceeni din București. Intrarea la eveniment s-a făcut pe baza unei donații minime recomandate, iar din fondurile strânse, comunitatea din Amara va beneficia de un proiect de artă prin joacă.

 

PARTENERI: