Dăruim pentru Amara – decembrie 2021

„Eu vreau să mă fac pompier”. „Eu o să fiu musafir”. „Eu o să mă fac balerină”. Acestea sunt câteva dintre răspunsurile primite atunci când unui copil îi este pusă eterna întrebare „Tu ce vrei să te faci când vei fi mare?” Dincolo de replicile amuzante (vezi musafirul de mai sus) sau cele emoționante („învățătoare ca mama”), există o speranță pură și neumbrită de îndoială, venită din inima unui copil care încă nu știe că dorințele pot să NU devină realitate.

Copiii vulnerabili– cei care au doar un părinte sau niciunul, copiii lăsați în grija bunicilor în timp ce părinții se luptă pentru un trai mai bun în altă țară, copiii cu mulți frați și surori – înțeleg singurătatea și lipsurile mult prea devreme în viață. Viitorul pentru ei este mereu un mâine nesigur.

Comunitatea de copii din satul Amara, județul Buzău, s-a clădit în jurul Centrului de zi. Acolo și doar acolo, copii cu vârste cuprinse între 7 și 14 ani se strângeau pentru a face teme, pentru a se juca și, cel mai important, pentru a avea parte de o masă caldă pe zi. Centrul s-a închis încă de la începutul pandemiei, asta însemnând doar că este și mai multă nevoie de ajutor pentru copiii de acolo. Iar de Crăciun, va fi și mai mult amar la Amara. Pentru că atunci e pofta de cozonaci la fel de mare ca cea pentru afecțiune.

Dăruim pentru Amara este, în cifre, după cum urmează: al cincilea proiect al Asociației pastel, primul proiect al nostru de Crăciun și, de fapt, al optulea an de când ne implicăm în viața comunității din satul Amara, județul Buzău. Colega noastră Andreea are grijă de comunitatea de copii vulnerabili de mulți ani, de fiecare dată ne-am implicat cu toții în diferitele etape ale proiectului, iar acum avem ocazia să facem încă și mai mult bine. Vrem să credem că, atunci când vom merge din nou la ei anul acesta, acești copii vor simți că sunt văzuți, ascultați, apreciați.

Dacă vrei și tu să faci o bucurie de Crăciun unui copil din satul Amara, așteptăm contribuția ta: fie orice sumă de bani consideri, fie alimente neperisabile, dulciuri, fructe, cărți, jucării sau haine NOI. Noi vom ambala produsele și vom lăsa pachetele la fiecare copil acasă. Pentru prima opțiune, donează, apăsând butonul de mai jos. Pentru a doua, ne poți trimite un mail și noi o să-ți spunem unde poți aduce alimentele și hăinuțele.

Împreună, putem fi spiridușii lui Moș Crăciun și putem împlini câteva dintre dorințele acestor copii. Ei au nevoie de sentimentul bun pe care ți-l lasă o mâncare bună, haine noi și bucuria de a sta în jurul bradului fără grija zilei de mâine.