Echipament pentru speranță – ianuarie 2022

Ia-ți puțin timp și reflectează: te-ai gândit vreodată la lucrurile așa-zis mecanice pe care le faci în fiecare zi? Un exemplu: ți-e foame, așa că te ridici de la birou și mergi spre frigider în speranța că vei găsi acolo ceva de mâncare. Nu e greu să faci asta, mai ales că îți îndeplinești o nevoie primară care te ajută să îți continui ziua. Facem zeci, dacă nu sute de astfel de mișcări pe zi, fără să ne dăm seama și fără să ne bucurăm că ne sunt accesibile.

Lucrurile simple, însă, pot fi și adevărate surse de frustrare pentru cei mai puțin norocoși dintre noi. Faptul de a pune un picior în fața celuilalt și a-ți îndeplini, astfel, o nevoie poate fi chinuitor și, de multe ori, poate părea lipsit de speranță. Să reînveți mersul și mișcările pe care un corp valid le face în mod uzual este doar rezumatul, în aparență poetic, al multor ore de terapii de tot felul, care ajută la recăpătarea principalelor aptitudini motrice, a forței și rezistenței musculare, a coordonării și a controlului.

Luna aceasta strângem bani pentru copiii de 0-18 ani care luptă să se recupereze din punct de vedere fizic. Sunt copii care s-au născut cu un handicap asociat sau nu unui sindrom sau copii care au dobândit handicapul în urma unui accident sau a altor boli. Sunt copii pentru care pasul metaforic în îndeplinirea unui vis pică în umbră, în spatele pasului fizic de care au nevoie mai mare.

Ce vom face concret: vom dota secția „Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie” din cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Sfânta Maria Iași cu echipamente absolut necesare în terapiile de care au nevoie acești copii, fie că vorbim despre benzi elastice, gantere sau plăci de echilibru și mingi medicale. Toate acestea sunt necesare pentru ca medicii specialiști care au grijă de copii să poată să facă minuni. Pentru că, da, minunile se întâmplă în sălile de tratament, iar copiii cu tumori osoase, cu paralizie, cu diverse sindroame sau tulburări de echilibru au șanse imense la recuperare.

Dacă te emoționează imaginea unui micuț perseverent, a unui părinte hotărât să își repună copilul pe picioare sau a unui medic dedicat, acest proiect are nevoie și de tine. Suntem toți rotițe într-un sistem care pune binele în mișcare, iar puținul nostru va fi atâtdenecesarul lor.

Orice donație este binevenită și un ajutor de neprețuit pentru tratamentul, pentru alinarea durerilor, pentru încrederea pe care o putem da acestor copii. Înregistrează contribuția ta, apăsând butonul de mai jos.