Primul ajutor, profesorul salvator- februarie 2022

Primul ajutor, profesorul salvator
• Atunci când un adult cade, se îneacă sau se sufocă, viteza de reacție e importantă. Trebuie să-ți păstrezi calmul, să acționezi, să verifici, să anunți mai departe.
• Atunci când un copil cade, viteza de reacție e vitală. Trebuie să-ți păstrezi luciditatea, să-ți conții grija, să acționezi ținând cont de particularitățile copilului respectiv.

Lucrurile se complică atunci când copilul respectiv are diverse dizabilități, întârziere mintală, tulburări din spectrul autist, sindromul Down sau deficiențe asociate. Intervenția rapidă și fermă e fundamentală.

Pentru profesorii care lucrează cu copii cu cerințe educaționale speciale, posibilitatea ca unul dintre micuții de la clasă să aibă o criză în timpul lecțiilor este ridicată. De aceea, un asemenea profesor trebuie să fie, în același timp, nu doar un bun educator, ci și un salvator.

Deși nu ar părea la prima vedere, luna aceasta strângem bani pentru 200 de copii de la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Băbeni, județul Vâlcea. Strângem bani ca ei să fie mereu în siguranță, să-și continue terapiile și să înregistreze maximul de progres. Strângem bani pentru ca actul educațional să fie completat de actul uman al ajutorării în caz de urgență medicală.

Ce vom face concret: în parteneriat cu cei de la Societatea Națională de Cruce Roșie din România – Filiala Vâlcea le vom oferi profesorilor din cele 4 locații ale CSEI Băbeni un curs de prim ajutor, acreditat la nivel european. Pentru că profesorii au nevoie să fie pregătiți și din punctul de vedere al intervenției medicale și pentru ca să-și poată continua munca de pedagogi.

Orice donație este binevenită și un ajutor de neprețuit pentru încrederea pe care o putem da acestor profesori, care vor să fie pregătiți pentru toate situațiile ce pot apărea. Înregistrează contribuția ta, apăsând butonul de mai jos.