fbpx

Primul ajutor, profesorul salvator – Februarie 2022

Primul ajutor, profesorul salvator – Februarie 2022

Atunci când ești copil cu nevoi educaționale speciale, viața poate părea un lung șir de obstacole. De rutine exasperante. De griji. Iar dacă dizabilitatea poate duce și la crize, la urgențe medicale unde este necesară intervenția rapidă, eventualitatea aceasta trebuie să-i găsească pregătiți pe profesorii lor.

 

Acesta a fost gândul de la care a pornit proiectul Primul ajutor, profesorul salvator: să oferim un curs de prim ajutor profesorilor celor 200 de copii de la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Băbeni, județul Vâlcea. Am vrut să strângem bani ca micuții să fie mereu în siguranță, să-și continue terapiile și să înregistreze maximul de progres. Am strâns bani pentru ca actul educațional să fie completat de actul uman al ajutorării în caz de urgență medicală.

 

Ce am reușit să facem prin intermediul donatorilor / influencerilor din Social Media / canalelor pe care am promovat acest proiect:

  • Ne-am atins scopul: 58 dintre cei 72 de profesori au participat la cursurile de prim ajutor. Ei sunt acum mai pregătiți să facă față situațiilor neprevăzute și periculoase ce-i implică pe copiii de la clasă.
  • Partenerul nostru în acest proiect a fost Societatea Națională de Cruce Roșie din România – Filiala Vâlcea care i-a instruit pe profesori.
  • Au fost 2 zile de cursuri, la sfârșitul lunii martie.
  • În cadrul acestui proiect, am beneficiat de sprijinul unui ambasador de fapte bune, Andra Petrariu, realizatoarea emisiunii Orașul vorbește de la RRC, care și-a donat ziua de naștere prin intermediul platformei Galantom.