fbpx

STARTedu – Septembrie 2023

 

startEDU, proiectul Asociației pastel din luna septembrie 2023, a fost despre a oferi cel mai bun start în noul an școlar copiilor din cele mai izolate sate ale județului Tulcea.

 

Problema: Pentru a ajunge din C.A Rosetti, Letea sau Periprava până în Tulcea trebuie parcurs un drum de 10 ore dus-întors. Dar fiind un oraș mai dezvoltat, doar din Tulcea oamenii pot achiziționa produse de bază. Însă pe un drum atât de lung și dificil, pe care abia reușești să ajungi pentru a-ți lua resursele de bază, cu greu rămâne spațiu pentru alte gânduri, ca de exemplu rechizite pentru copii.​

 

Soluția: Să ajungem noi la copii și să le oferim un kit complet cu rechizite, care să le fie de folos pentru un întreg an școlar. 

 

Parteneri: startEDU este despre copii, despre educația și viitorul lor. Despre sprijinul de care au atâta nevoie pentru a crește, a se dezvolta și a-și atinge potențialul maxim. Iar #startEDU a fost posibil datorită partenerilor și prietenilor noștri de la Kaufland, Vard Electro, Bebe Tei, Bic, Schneider Electric și Navrom!​

 

Ce am făcut prin intermediul partenerilor, donatorilor / influencerilor din Social Media / canalelor pe care am promovat acest proiect:

  • Pe 8  septembrie am ajuns la școala din comuna C.A. Rosetti unde am dăruit 45 de tru cei 45 de elevi din cele 3 școli Kit-uri complete cu rechizite pendin C.A. Rosetti.
  • Un kit complet conține caiete, cărți, dicționare, ghiozdan, penar echipat, instrumente de scris, carioci, creioane, acuarele, bloc de desen și alte materiale esențiale.
  • Către școli am donat materiale didactice și educaționale, materiale birotice, jocuri și produse de curățenie.
  • Echipa BebeTei a pregătit pentru copii 45 de pachete cu produse de îngrijire personală.
  • Am făcut activități de abilități practice și origami, am râs împreună, am aflat povești din viața lor și am simțit emoții puternice alături de ei. 

 

Educația copiilor este acum mai sigură, căci am reușit să achiziționăm toate rechizitele de care au nevoie pentru noul an școlar.

 


Parteneri:

Kaufland vard schneider electric BiC BebeTei