fbpx

Aplauze la vârsta a treia – octombrie 2022

Aplauze la vârsta a treia – octombrie 2022

 

Aplauze la vârsta a treia, proiectul Asociației pastel din luna octombrie 2021, a fost reportat pentru 2022 din cauza pandemiei de Covid. Am vrut să le oferim vârstnicilor o bucurie, dar trebuia ca aceasta să se desfășoare în condiții de maximă siguranță pentru ei.

 

Problema: vârstnicii singuri ai României își petrec existența în izolare și uitare, mai ales ca urmare a pandemiei. Socializarea și relaxarea sunt lucruri esențiale de care nu au parte, iar de experiențe dinamice, care să le ofere fiori, nici nu poate fi vorba.

 

Soluția: o zi de teatru, precedată de o masă festivă, a reprezentat modalitatea noastră de a oferi speranță, emoție și nerăbdare seniorilor.

 

Parteneri: Asociația Niciodată Singur – Prietenii Vârstnicilor ne-a oferit sediul lor pentru reprezentația teatrală, Teatrul Evreiesc de Stat a susținut spectacolul-concert pentru seniorii-beneficiari ai Asociației Niciodată Singur, iar Palace Catering a oferit o masă-bufet pentru participanți. ÎnBucate Catering au sprijinit, de asemenea, inițiativa noastră.

 

Ce am făcut prin intermediul partenerilor, donatorilor / influencerilor din Social Media / canalelor pe care am promovat acest proiect:

  • La eveniment au participat 26 de vârstnici din programul celor de la Asociația Niciodată Singur.
  • Teatrul Evreiesc de Stat a susținut spectacolul-concert Stand-up Lechaim, cel mai vesel concert al lor.
  • Palace Catering a oferit un prânz pentru toți participanții la eveniment.
  • ÎnBucate Catering a fost și ei sponsori ai evenimentului nostru.
  • Am dăruit kit-uri fiecărui vârstnic participant (șampon, gel de duș, săpun, măști chirurgicale, periuță și pastă de dinți), dar și un pachet cu gustări sărate și dulci de la Cofetăriile Alice.
  • Am oferit actorilor și orchestrei câte un fular confecționat de vârstnicii de la Niciodată Singur.
  • Conform mărturiilor vârstnicilor, evenimentul a avut un impact pozitiv în viața lor, de care s-au bucurat din tot sufletul.

 

„M-ați scos din cei 85 de ani ai mei” este feedback-ul nostru preferat, care ne-a convins că ne-am atins scopul și că efectele pe care le-am urmărit – nostalgia, bucuria, speranța – au făcut parte din repertoriul emoțional al vârstnicilor noștri.