Aplauze la vârsta a treia – octombrie 2021

Când ai făcut ceva pentru ultima oară?

Știm că nu te așteptai la întrebarea asta. Evident că nu vrei să te gândești când o să faci ceva pentru ultima dată, ești tânăr, totul în tine vorbește despre repetiții, mai ales în ceea ce privește lucrurile care îți plac. O să tot mergi la munte, o să citești, o să dansezi la festivaluri, o să călătorești.

Pentru un om în vârstă, în schimb, certitudinile tale sunt surse de tristețe. Un bătrân dependent de alții pentru lucruri de bază nu mai îndrăznește să viseze la o viață dinamică, el retrăiește fiorii diverselor activități doar în amintire. Iar intensitatea amintirilor pălește de la an la an.

Noi, la Asociația pastel, credem că bătrânii oricărei comunități sunt izvoare nesecate de povești. Și vrem ca, alături de voi, să oferim o poveste bună unui grup de rezidenți dintr-un centru de bătrâni din București.

Obiectivul nostru în plan real: vizionarea unei piese de teatru la Teatrul Mic pentru cei 30 de seniori, precedată de o sesiune de tuns/coafat, dar și o masă festivă înainte de începerea spectacolului. Scopul nostru (deloc ascuns): să oferim emoție, speranță, nerăbdare.

Susținerea ta printr-o donație va însemna, probabil, mai mult decât o cârjă sau un medicament. Fiorii pregătirii, al îmbrăcatului și aranjatului, al ieșirii într-un loc nefrecventat de mult timp, al vizionării unei piese de teatru într-o seară de octombrie vor rămâne cu ei și vor fi parte din identitatea lor, din emoțiile și din bucuria lor. Dacă piesa aceasta va fi ultima pentru câțiva dintre ei, hai să le oferim o poveste bună! Cea de pe scenă și cea care se va imprima pentru totdeauna în sufletele lor.

Donează mai jos orice sumă de bani pentru a ne susține în demersul nostru. Promitem să împărtășim cu tine reacțiile doamnelor și domnilor ce vor viziona piesa de teatru.

Îți mulțumim că ne susții, meriți și tu aplauze la scenă deschisă!

Fapte bune active