fbpx

La picior spre viitor – octombrie 2022-2023

La picior spre viitor – octombrie 2022-2023

 

Imaginează-ți, doar pentru o clipă, cum te-ai simți să fii forțat să mergi pe cărări pline de pietre și ghimpi, cu picioarele goale, fragile. Fiecare pas este o durere, fiecare zi este o luptă.

 

PROBLEMA: În fiecare moment, într-o lume nu atât de departe de a noastră, copilăria este umbrită de o realitate dură și nevăzută. Este povestea copiilor din mediile defavorizate, unde un lucru atât de simplu, dar vital – o pereche de pantofi – devine un vis îndepărtat. Lipsa de încălțăminte privează copiii din comunitățile vulnerabile de dreptul la educație, la explorare și la descoperire, limitându-le accesul la o viață normală și la bucuriile simple ale copilăriei. Statisticile întăresc aceste fapte: Un studiu realizat de UNICEF în România (2017) a constatat că tinerii fără încălțăminte sunt mai predispuși să abandoneze școala decât copiii care au încălțăminte. Studiul a constatat că 60% dintre copiii fără încălțăminte au abandonat școala, comparativ cu doar 30% dintre copiii care au avut încălțăminte.

 

SOLUȚIA:  Prin proiectul „La picior spre viitor”, desfășurat din octombrie 2022, până în octombrie 2023, ne-am propus să schimbăm aceste realități și ne-am asumat misiunea de a încălța minim un copil din mediul rural în fiecare zi, pe perioada proiectului. 

 

PARTENERI: Decathlon România, Decathlon Pallady,  Menatwork Solutions, BD Lemntech, Spa Shoes București, Squeeze It – Unitate Protejată, Tanna Atelier și Wave Studio au rezonat cu această cauză și au dedicat resurse importante pentru ca acest proiect să își împlinească obiectivul, inspirându-ne atât pe noi, cât și pe cei mici – cărora am reușit astfel să le oferim sensul normalității.

 

Ce am făcut prin intermediul partenerilor, donatorilor / influencerilor din Social Media / canalelor pe care am promovat acest proiect:

 

Scopul nostru a fost să oferim 365 de perechi într-un an de zile. Rezultatul final al inițiativei a fost reprezentat de un total de 664 de perechi donate în comunități defavorizate din toată țara. 

 

Fiecare copil merită să pășească cu încredere, fie că este vorba de a merge la școală sau de a se juca sub soare. Pantofii nu sunt doar un accesoriu, ci un pod către educație, oportunități și, cel mai important, către o copilărie fericită.

 

Împreună am oferit mai mult decât simple perechi de încălțăminte, am oferit speranță, pentru ca fiecare copil ajutat să alerge liber, să învețe și să viseze. Împreună am demonstrat că fiecare pas contează.


Parteneri:

Partener
Partener
Partener
Partener
Partener
Partener
Partener