fbpx

La picior spre viitor – octombrie 2022

La picior spre viitor – octombrie 2022

La peste un an de la înființarea Asociației și după 12 luni de proiecte în care am dat tot ce-am avut mai bun pentru beneficiarii noștri, dăm startul luna aceasta unei mișcări care va veni în completarea tuturor celorlalte proiecte lunare ale noastre. În fiecare lună, de acum încolo, ne asumăm misiunea de a încălța un copil din mediul rural în fiecare zi, pentru cel puțin un an.

 

Conform Eurostat, copiii din România sunt cei mai supuşi riscului de sărăcie şi excluziune socială din UE: 41% sunt în această situație. Cea mai ridicată pondere a copiilor aflaţi în această situaţie este în România (41,5%), Bulgaria (36,2%), Spania (31,8%) şi Grecia (31,5%).

 

Am vrea să nu mai fim bântuiți, în plină iarnă, de imaginea copiilor slabi și desculți. Așa cum am fost din 2019 încoace, când, într-unul dintre proiectele noastre, am întâlnit o familie care deținea o singură pereche de papuci pe care a oferit-o pe rând celor 6 copii care voiau să iasă afară ca să-l vadă pe Moș Crăciun. Am vrea ca această imagine să devină una cu trecutul, să ne gândim la ea ca la o ciudățenie a unor vremuri apuse, ca un rezultat, intrinsec legat de educația și mentalitățile unei anumite perioade. Am vrea să nu ne mai doară sufletul, să nu ne mai vină să întoarcem capul în fața unei situații acceptate deja de cei la care ne uităm.

 

Dacă vrei să fii parte din demersul nostru, hai să încălțăm România împreună! Donează bani sau încălțăminte și noi ne ocupăm de redistribuirea lor în comunitățile rurale și spre copiii care au cea mai mare nevoie de ele. Dacă vrei să donezi perechi de încălțări pe care le deții deja, te rugăm doar să ai în vedere ca acestea să fie în stare foarte bună. Scrie-ne pentru mai multe detalii.

 

Contribuțiile în bani le înregistrăm cu recunoștință la butonul de mai jos. Noi vom face cumpărăturile și, lunar, vom dona încălțămintea beneficiarilor.

 

 

Îți mulțumim că încalți generația viitorului!

 

Asociația pastel crede în puterea faptelor bune făcute cu recurență, lună de lună. Dacă misiunea noastră ți se potrivește și vrei să-ți lași amprenta asupra lumii, sprijină-ne cu o donație în contul acestui proiect și răspândește vestea către prietenii și colegii tăi. Hai să nu lăsăm nicio lună să treacă fără o faptă bună!