fbpx

STARTedu – septembrie 2022

STARTedu – septembrie 2022

startEDU, proiectul Asociației pastel din luna septembrie 2022, a fost încercarea noastră (reușită) de a transforma și de a îmblânzi izolarea geografică a 45 de elevi din comuna C.A. Rosetti din județul Tulcea.

 

Problema: C.A. Rosetti este una dintre cele mai izolate comune din România, locul unde 3 școli deservesc 5 sate, iar liceul, singurul din zonă, se află la 102 km distanță. În plus, comuna este aproape de zona de război din Ucraina, situație ce amplifică sentimentele de nesiguranță ale locuitorilor săi.

 

Soluția: Să oferim celor 45 de copii rechizite și material didactic și auxiliar, pentru ca ei să continue să fie stimulați cognitiv cu materiale noi și interesante, să descopere plăcerea de a învăța, să le fie activată curiozitatea, să nu mai măsoare drumul spre și dinspre unitatea de învățământ doar în lipsuri. În plus, să echipăm școlile, pentru ca acestea să-și întâmpine elevii mai pregătite.

 

Parteneri: Oamenii de bine de la Kaufland, Vard Electro România, Thinslices Development, MagnaPharm, BIC, Editura Galaxia Copiilor și Navrom Delta ne-au fost aproape în această cauză.

 

Ce am făcut prin intermediul partenerilor, donatorilor / influencerilor din Social Media / canalelor pe care am promovat acest proiect:

  • Am donat, cu ajutorul partenerilor, peste 3000 materiale pentru cei 45 de elevi din cele 3 școli din C.A. Rosetti.
  • Copiilor le-am pus la dispoziție o serie mare de rechizite de la pixuri, lego-uri, blocuri de desen, hărți de geografie, caiete de lucru și jocuri interactive.
  • Către școli, am donat produse de curățenie, hărți, planșe de lucru, consumabile etc.
  • Compania Kaufland România a donat peste 1300 de materiale copiilor din comună, suficiente pentru un an de zile.
  • Navrom Delta ne-a ajutat să transportăm rechizitele și celelalte materiale din Tulcea în Sulina, pe apă.
  • Pentru primul nostru aBUNat, MagnaPharm, startEDU a fost prima cauză în care s-au implicat.

„Pot să te îmbrățișez? Sunt atât de fericit” este feedback-ul care ne-a înmuiat inimile și bucuria cu care am îmbrățișat la rândul nostru a fost egalată doar de satisfacția că am avut atât de mulți oameni buni alături de noi și că am oferit un început de an școlar firesc copiilor din C.A. Rosetti.

 

PARTENERI: