fbpx

Drumul spre educație – august 2022

Drumul spre educație – august 2022

 

 

 

Drumul spre educație, cauza noastră de final de vară și început de școală, a fost despre copii curioși, abandon școlar, normalitate și drepturi egale la educație.

 

Problema: Aproape 130 de elevi de la Liceul Șerban Vodă din Slănic, jud. Prahova, mergeau 8 km pe jos spre și dinspre școală pe șoseaua principală fără trotuare, cu trafic intens de mașini. Vremea rea, ploaia, zăpada sau zilele călduroase erau un impediment major pentru ajungerea lor la timp la școală și un motiv de îngrijorare permanent de toate părțile: copii, părinți și educatori. Nici un microbuz particular nu ar fi rezolvat problema elevilor, deoarece părinții lor s-ar fi aflat în imposibilitatea de a plăti abonamentele, cei mai mulți având o situație financiară dificilă. Abandonul școlar era iminent.

Soluția: Achiziționarea unui microbuz care să-i transporte pe elevii de școală primară și gimnaziu la liceu.

Parteneri: Partenerul nostru principal a fost Organizația Narada, prin platforma HartaEdu. De asemenea, companiile Profi, Bitstone și Inspectorul Auto susținut proiectul.

 

Ce am făcut pentru acest proiect:

  • Donația în valoare de 30.000 euro a fost susținută de Organizația Narada, prin platforma HartaEdu, Profi și BitStone.
  • Microbuzul a fost inspectat tehnic pro-bono de către Inspectorul Auto.
  • Primăria din Slănic Prahova va susține costurile de combustibil, întreținere a microbuzului și salariul șoferului.
  • Evenimentul de predare a microbuzului a avut loc la Liceul Teoretic Șerban Vodă din Slănic, Prahova, în data de 4 octombrie, cu o zi înainte de Ziua Educației.
  • Elevii din ciclul primar au pregătit un moment artistic, iar ziua s-a încheiat cu un concurs de desene pe asfalt.
  • Prin intermediul BIC România, partenerul Asociației pastel, am premiat toți copiii cu rechizite la finalul concursului de desene pe asfalt.

 

Momentul în care microbuzul și-a făcut apariția în curtea școlii din Slănic a fost unul impresionant și pentru noi, datorită reacției tuturor copiilor prezenți. Explozia de bucurie cu care aceștia au întâmpinat sosirea microbuzului ne-a adus lacrimi în ochi și ne-a reamintit că fiecare pas din drumul nostru pentru sprijinirea educației este esențial pentru un viitor mai bun pentru România. Mulțumim pentru emoții!

 

PARTENERI: