Zoo Care Center – iulie 2022

O grădină zoologică înseamnă acces la educație pentru copii și adulți deopotrivă. Atunci când vorbim de exemplare care sunt dificil de observat în habitatul lor obișnuit, grădina zoologică oferă cadrul studierii acestora într-un spațiu sigur, o punte de cunoaștere necesară pentru orice individ. Din păcate, minimul contact cu natura pe care îl au generațiile mai tinere au făcut ca grădinile zoologice să fie un element esențial în susținerea educației.

Complexul de Agrement Dumbrava Călărași este una dintre cele mai mari grădini zoologice din țară, cu un număr de peste 930 de animale, dintre care unele sunt unice în România. Misiunea ei este să inspire respect pentru viața sălbatică, să educe cu privire la biodiversitate, să stârnească curiozități, să fie punct de plecare pentru o viitoare pasiune sau meserie.

De aceea este important ca rezidenții grădinii zoologice, fie ei tigri, alpacale, pești, hipopotami, zebre, canguri pitici sau struți să își mențină o stare de sănătate excelentă și să existe resursele necesare îngrijirii lor. Vrem ca în continuare hipopotamul Cooper să se bucure de ziua lui de naștere din luna mai, să mănânce pepene și câteva zeci de kilograme la fiecare masă. Ne-ar plăcea ca Vandana, o cămilă cu două cocoașe, să continue să se răsfețe cu salată, mere și morcovi. Și vrem ca lupoaica Luna să nu mai fie niciodată apatică și cu membre rupte, așa cum a fost găsită inițial, și apoi salvată și îngrijită de cadrele de specialitate ale grădinii zoologice.

Complexul dispune în acest moment de un cabinet veterinar improvizat, ce nu are dotările necesare, iar serviciile medicale se derulează în padocuri. Animalele se pot răni unele pe altele sau pot dezvolta probleme de sănătate ce le pun în pericol. Este nevoie, așadar de instrumentar adecvat care să le ajute pe cadrele de specialitate de la Grădina Zoologică din Călărași să intervină pentru a le salva.

Acesta este motivul pentru care Asociația pastel și-a propus să doteze un spațiu din incinta Complexului de Agrement Dumbrava Călărași cu echipamentele de care e nevoie în orice cabinet veterinar. Ne propunem să achiziționăm diverse piese de mobilier, masă și lampă chirurgicală, microscop, ecograf, pense hemostatice, analizator de biochimie, otoscop – oftalmoscop și stetoscop care să ajute la tratarea animalelor sau la realizarea investigațiilor necesare pentru a depista neregulile și a le îmbunătăți starea de sănătate. Intermediem, astfel, accesul la o îngrijire adecvată.

Dacă această cauză ți se potrivește și vrei să salvezi vieți de crocodili, jaguari, struți sau gâște de Nil, apasă cu încredere butonul de donații de mai jos. Ne bucură și dacă poți dona unul dintre echipamentele de mai sus, iar, pentru asta, așteptăm un mail din partea ta la contact@asociatiapastel.ro.

Asociația pastel crede în puterea faptelor bune făcute cu recurență, lună de lună. Dacă misiunea noastră ți se potrivește și vrei să-ți lași amprenta asupra lumii, sprijină-ne cu o donație în contul proiectelor noastre și răspândește vestea către prietenii și colegii tăi. Hai să nu lăsăm nicio lună să treacă fără o faptă bună!