fbpx

RoboWave – Noiembrie 2022 – August 2023

RoboWave – Noiembrie 2022 – August 2023

 

La Asociația pastel modelăm visuri, dăm voce pasiunilor și transformăm vieți, construind astfel fundația unei lumi mai bune. Prin investiția în tinerele talente și în educația lor, nu doar că le deschidem drumul către un viitor promițător, ci contribuim activ la conturarea unei lumi în care tehnologia devine un limbaj universal al progresului, al inovației, al unui bine comun.

 

PROBLEMA: Echipa de robotică AutoVortex România ne reprezintă cu cinste țara la concursurile internaționale de robotică de mulți ani, însă educația performantă, din păcate, nu se poate realiza fără sprijinul mediului de afaceri și fără fonduri private.

 

SOLUȚIA: Am aliniat valorile partenerului nostru, Wave Studio, un mare susținător al cauzelor educaționale, cu ambițiile clubului AutoVortex România. Prin sponsorizarea celor de la Wave, liceenii pasionați au putut construi un robot de calibru, cu o tehnologie inovativă inspirată din tehnica specială militară a rachetelor de luptă. Au participat cu acesta la concursuri naționale și internaționale. În cadrul competițiilor, echipa de robotică s-a remarcat în mod detașat și a plecat acasă cu multiple premii, devenind și de această dată o sursă de mândrie națională.

 

PARTENERI: Parteneriatul cu Wave Studio a fost un factor esențial în succesul inițiativei noastre. Contribuția acestora a fost una foarte valoroasă și a constat atât în resurse financiare semnificative, dar și în perspective proaspete și un sprijin constant, de neprețuit.

 

Ce am făcut prin intermediul partenerilor, donatorilor / influencerilor din Social Media / canalelor pe care am promovat acest proiect:

 • Am oferit tinerilor din echipa de robotică oportunitatea de a învăța să lucreze în echipă și să se ajute între ei, dar și să înțeleagă disciplina competiției;
 • În cadrul proiectului, aceștia au învățat să programeze în Java, să realizeze mecanisme complexe și au deprins noi cunoștinte în domeniul mecanic și al programării;
 • În jur de 30 de tineri au beneficiat de experiența proiectului;
 • Echipa AutoVortex România, primind sprijinul financiar și instrumentele de care avea nevoie pentru a-și transforma visurile și viziunile în realitate, a obținut rezultate de excepție în cadrul competițiilor naționale și internaționale:
  • Campionatul Internațional de Robotică Coreea de Sud – 4 februarie – LOCUL 1;
  • Campionatul Național FTC România  –  9 – 11 Martie – LOCUL 1;
  • Campionatul Internațional din India – 11 – 12 Martie – LOCUL 1 ;
  • Campionatul Mondial din SUA – 19 – 22 Aprlilie – SEMIFINALĂ ;
  • Campionatul Internațional din Maryland SUA 23-25 iunie 2023 – LOCUL 6.

 

„Vrem să organizăm în România o super competiție regională pentru toată Europa Centrală și de Est, în care să promovăm valorile performanței și respectul pentru fiecare națiune”, „Am lucrat în fiecare weekend de la prânz până noaptea târziu și în timpul săptămânii seara după școală. Entuziasmul a fost foarte ridicat și adrenalina la un nivel maxim” au fost doar câteva dintre cuvintele pline de entuziasm și recunoștință ale liceenilor talentați.

 

Împreună, scriem codul unui viitor mai prosper, un viitor în care fiecare tânăr pasionat de tehnologie și automatizare poate să lase o amprentă durabilă în lume.

 


Parteneri:

Partener
Partener