fbpx

Dăruim pentru Amara – decembrie 2022

Dăruim pentru Amara, proiectul Asociației pastel din luna decembrie 2022, a fost încercarea noastră (reușită) de a transforma Crăciunul copiilor din satul Amara și de a le oferi bucurie sub forma unei cutii cu lucruri bune pentru trup și suflet.

 

Problema: Comunitatea din Amara, județul Buzău, e formată din copii cu doar un părinte sau niciunul, copii lăsați în grija bunicilor în timp ce părinții se luptă pentru un trai mai bun în altă țară, copii cu mulți frați și surori. Aceștia nu au niciodată destul: destule alimente, destulă îmbrăcăminte, destule materiale școale, destulă dragoste.

 

Soluția: Să le oferim celor 80 de copii alimente, rechizite și materiale didactice, jocuri, cărți, haine și încălțăminte.

 

Parteneri: Oamenii de bine de la Roka Flex, Dokia Capital, Maspex Romania, Intersnack, Chio Romania, POM-BAR Romania, Müller, Bonduelle, MagnaPharm, Breakfast Cereals și GRUP DZC ne-au fost aproape în această cauză.

 

Ce am făcut prin intermediul partenerilor, donatorilor / canalelor pe care am promovat acest proiect:

  • Toate donațiile și cumpărăturile au ajuns la Centrul de zi Amara cu câteva zile înainte de Crăciun.
  • 80 de copii s-au bucurat de toate lucrurile bune pe care le-am împachetat special pentru ei.
  • 30 de voluntari au ajutat, în diferite stadii ale proiectului, pentru ca totul să decurgă în cele mai bune condiții.
  • Pachetele au constat în peste 7000 de alimente perisabile și neperisabile (făină, ulei, paste, conserve, dulciuri, iaurturi, fructe, mezeluri, cozonaci, ceai)
  • În pachete am pus și peste 500 de jocuri, jucării, cărți, haine și încălțăminte.
  • Clubul True Club ne-a fost alături în organizarea unui concert caritabil pentru cauza noastră. Trei trupe – Omul din Sarmisegetuza, Marți Ora 7 și Trupa Tandem – au cântat, iar sumele și produsele donate de participanții la concert au fost dăruite pentru folosul copiilor din Amara.
  • Și anul acesta, am dus cu noi la Amara pe Moș Crăciun care le-a împărțit cadourile copiilor.
  • Copiii din Amara au scris scrisori lui Moș Crăciun, iar spiridușii acestuia – angajații MagnaPharm – au preluat scrisorile și le-au îndeplinit dorințele.
  • Cu ocazia acestui proiect, ne-am dat seama că spiridușii Moșului iau cele mai simpatice forme: elevii de la Școala Gimnazială nr. 39 din București au donat plușuri, mașinuțe și puzzle-uri copiilor din Amara, iar elevii de clasa a treia de la Școala Generală nr. 11 au atașat cadourilor lor (cărți, hăinuțe, dulciuri, jucării) și scrisori cu mesaje frumoase, din inimile lor mari.
  • În plus față de toată această mobilizare, am folosit 60 de role de scotch pentru a securiza cutiile și am petrecut 16 ore la cumpărături, ca să achiziționăm toate lucrurile pentru copii.

 

Copiii din Amara ne-au întâmpinat cu nerăbdare, curiozitate și recunoștință. Feedback-ul nostru de suflet din partea micuților? Acesta: „Atunci când cresc, vreau să fiu spiridușul care ajută!” Dincolo de toată încărcătura emoțională a zilelor premergătoare sosirii la Amara, rămânem cu acest gând: undeva, într-un copil din România, crește dorința ca, la maturitate, el să facă mult bine celor din jurul lui.

 

PARTENERI: