fbpx

Iubire fără vânătăi (ediția 2) – noiembrie 2022

Iubire fără vânătăi (ediția 2) – noiembrie 2022

Iubire fără vânătăi, cauza noastră din luna noiembrie 2022, a fost un proiect derulat pentru a doua oară de Asociația pastel. Din păcate, prevenția, legea și serviciile speciale în slujba victimelor nu fac față acestui fenomen, așa că am folosit toate resursele de care dispuneam pentru a veni în sprijinul supraviețuitoarelor.

 

Problema: Impactul violenței domestice asupra victimelor este de lungă durată și necesită multă grijă și resurse psihice și fizice. Locurile unde femeile se pot adăposti împreună cu copiii lor sunt puține, iar scopul lor primar este acela de a ajuta victimele să se reintegreze în societate. Cu toate acestea, nevoile supraviețuitoarelor violenței domestice sunt cu mult mai mari și nu pot fi în întregime acoperite de centrele unde acestea ajung.

 

Soluția: Să oferim kituri de sprijin, care să acopere mare parte din nevoile de bază, pentru cât mai multe din femeile aflate în centre din țară care adăpostesc victime ale violenței domestice. Centrele sunt: Complexul de servicii pentru intervenție specializată în domeniul protecției familiei și a drepturilor copiilor Bacău, Centrul Multifuncțional Destinat Victimelor Violenței în Familie Suceava, Fundația Hecuba Iași, Centrul de Primireîn Regim de Urgență pentru Victimele Violenței în Familie Vaslui și Centrul de Servicii Integrate pentru Victimele Violenței în Familie Iași. Numărul total de beneficiari spre care ne-am îndreptat atenția a fost de 39 de femei și 79 de copii. Soluția noastră a venit din dorința de a le ajuta pe aceste femei cu produse necesare trupului, pentru ca ele să se poată concentra pe vindecare și reintegrare.

 

Parteneri: Oamenii de bine de la Baurom, Bebe Tei, Cosmetic Plant, Avon și Himalaya ne-au fost aproape în această cauză.

 

Ce am făcut prin intermediul partenerilor, donatorilor / canalelor pe care am promovat acest proiect:

  • Produsele au ajuns în cele 5 centre din zona Moldovei – Gura Humorului, Iași, Bacău, Bârlad – (dintre care 4 centre sunt de stat și un centru privat)
  • 39 de supraviețuitoare au beneficiat de kituri care au conținut absorbante, șampoane, geluri de duș, creme de mâini, deodorante, creme de corp și parfum.
  • 79 de copii au beneficiat de kituri care au conținut șampon, gel de duș și detergent de rufe pentru copi
  • Bebelușii până în 3 ani au beneficiat de șampon, gel de duș, detergent de rufe pentru bebeluși, creme de iritații și scutece.
  • În total au fost donate aproape 1300 de produse de îngrijire personală.

 

PARTENERI: