Împreună în tura de bine – ianuarie 2023

Împreună în tura de bine – Ianuarie 2023

Oameni ai străzii. Oameni care dorm pe o bancă în parc, într-un hol de bloc, lângă o gură de canal. Oameni care duc, din loc în loc, tot ce posedă. Invizibili și neauziți.

În momentul acesta, nu știm câți oameni nu au o locuință. Practic, nu știm care este numărul celor care trăiesc pe stradă, care nu au ce să mănânce și cu ce să se îmbrace și care dorm pe unde apucă. În 2010, se estima că 5000 de persoane nu aveau adăpost, dar numărul acesta a crescut fără doar și poate.

Iar nopțile geroase, când simți totul pe propria piele, fac situația cu atât mai dureroasă.

În ianuarie 2023, cauza în care vrem să ne implicăm alături de voi îi are în centru pe oamenii străzii. Vrem să le oferim acestora o sesiune de tuns și bărbierit după un duș cald și un kit care va include saci de dormit/pături/pilote, căciulă, mănuși, fular și un set de șosete. Avem în vedere cel puțin 30 de persoane și beneficiem de know-how-ul unei organizații specializate pe ajutorarea persoanelor fără adăpost, SamuSocial.

Cauza acestei luni are un caracter urgent. Rănile cauzate de vremea geroasă pot duce la sentințe care ar face și mai tragică viața persoanelor fără adăpost. Odată ajunși în spitale, doctorii pot decide că degerăturile sunt atât de grave, încât să necesite amputarea unei mâini sau a unui picior.

Ca să putem ajunge la acești oameni, să le redăm puțin din demnitate, să le oferim o fărâmă de speranță, avem nevoie și de ajutorul tău. Fii alături de noi cu o donație, indiferent de sumă, sau cu unul dintre obiectele listate mai sus. Pe acestea le așteptăm la sediul nostru din strada Ardeleni, nr. 33, București și te rugăm ca acestea să fie noi sau în stare foarte bună. Pentru donații, apasă cu încredere butonul de mai jos.

Îți mulțumim în numele tuturor celor care își duc viața în stradă, batjocoriți sau ignorați de ceilalți.