Inimi calde pentru Ucraina

Imaginează-ți că ți-ai luat copilul de mână și ai plecat în grabă. Tot ce ați reușit să luați cu voi e un ursuleț de pluș și o sacoșă cu haine. Sau poate nici atât. Ați stat zile în șir în frig la frontieră. Într-un final, ați pășit în România. Un voluntar v-a întâmpinat cu o pătură și două ceaiuri calde. Gândul vă fuge la casa lăsată vraiște și la rudele rămase în urmă. Și, mai ales, la tati. El a rămas să lupte alături de armată.

Situația din Ucraina ne-a luat pe toți prin surprindere, e greu să concepi că așa ceva e posibil în 2022. Însă dacă ne afundăm în gânduri negre, timpul se scurge, iar vecinii noștri simt asta pe pielea lor cu fiecare secundă care trece. Pe cei care au reușit deja să ajungă în România, îi putem ajuta.

Având în vedere că anotimpul rece e o piedică în plus pentru fuga din calea războiului, vrem să-i ajutăm să traverseze aceste clipe mai ușor. Hai să le oferim, împreună, un pic de căldură pentru trup și suflet.

Avem nevoie pentru ei de pături, radiatoare, calorifere electrice, termoventilatoare, aeroterme industriale, tunuri de căldură pe motorină, pături electrice, saci de dormit pentru adulți și copii, pilote, lenjerie de pat, pelerine și patch-uri de încălzit pentru mâini. Te rugăm doar ca acestea să fie NOI.

Dacă poți ajuta cu obiecte din lista de mai sus, scrie-ne la contact@asociatiapastel.ro. Vom fi bucuroși să primim donațiile tale la adresa noastră din București, strada Ardeleni 33.

În cazul în care vrei să contribui direct cu o sumă de bani, o poți face în aceste conturi:

LEI: RO22MIRO0000907290500101

EUR: RO39MIRO0000137290580004

Ne vom asigura că donațiile tale ajung în cel mai scurt timp în toată țara, la cei care au nevoie de ele. Mai mult, pentru distribuția rapidă a ajutoarelor, vom beneficia de sprijinul logistic al prietenilor noștri de la Sameday.

Iar pentru o bună coordonare și organizare, suntem în permanentă legătură cu autoritățile și cu ONG-urile implicate în această cauză.

Îți mulțumim în numele oamenilor din Ucraina care vor beneficia de ajutorul tău! Nu uita să răspândești vestea către prietenii și colegii tăi. Hai să ne ajutăm împreună vecinii să reziste încercărilor prin care trec!