Inimi calde pentru Ucraina

Situația din Ucraina ne-a luat pe toți prin surprindere, e greu să concepi că așa ceva e posibil în 2022. Dar am vrut să ajutăm, așa că ne-am mobilizat să aflăm nevoile și să livrăm rapid și eficient lucrurile de care refugiații aveau nevoie.

Problema: războiul care a început în țara vecină a condus spre părăsirea țării a milioane de ucraineni. Ajunși în România, singuri, înfrigurați și speriați, aveau nevoie de multe lucruri, mari și mici.

Soluția: să ne concentrăm pe nevoile urgente, care țin de confortul fizic, dar am vrut și ca implicarea noastră să fie și mai mare și chiar să depășească nivelul granițelor.

Parteneri: Wave Studio, Maspex România, Beiersdorf, Familia Toneli, Himalaya, JTI, La Fosse Associates, Papila, ProCredit Bank, RokaFlex, Citizens of Our Planet, Sun Plaza, Sunflower, BIC, P&G, Sameday, Volta, Hands of Mercy au fost partenerii noștri în acest proiect, oamenii care au fost imediat alături de noi și ne-au sprijinit demersurile.

Ce am făcut prin intermediul partenerilor, donatorilor / influencerilor din Social Media / canalelor pe care am promovat acest proiect:

În țară:

• Am donat alimente: 4620 de sticle de apă, suc și apă cu vitamine, 1800 pachete de biscuiți, 1500 ouă pentru mese calde.
  • Am donat produse de îngrijire personală: 2638 produse de îngrijire (absorbante, creme, șampoane, geluri de duș etc atât pentru copii, cât și pentru adulți) și 3000 aparate de ras
  • Am donat 635 lenjerii de pat, 615 pături, 505 perne, 130 pilote.
  • Am aflat de nevoia de toalete ecologice la vamă și am trimis 2 toalete ecologice TOI TOI la Vama Giurgiulești.
  • Am trimis 303 jucării de pluș în Vama Isaccea pentru copiii ucraineni și le-am amplasat pe drumul de intrare în țară.
  • Am fost alături mamelor refugiate și am trimis 45 de cărucioare, scutece și lapte praf pentru cei mici.
  • Am sprijinit copiii refugiați și cu un număr de 2815 rechizite (acuarele, carioci, creioane cerate, pixuri și creioane colorate).
  • Am trimis 1260 cutii cu mănuși chirugicale și 4000 șosete.

În Ucraina:

• Pentru ca refugiații să își susțină activitățile de rutină, am fost alături de ei și cu electrocasnice, trimițând spre zona de război, în Ivano-Frankisvk, 150 de aparate, printre care frigidere, mașini de spălat și cuptoare cu microunde.
  • Lipsa resurselor din zona de război ne-a făcut să trimitem și donații pentru mame și copiii lor: 290 de produse necesare copii (aspiratoare nazale, pompe de sân, termometre digitale, suzete și biberoane), dar și 1716 pachete de scutece, 2944 cutii de lapte praf, cutii cu mănuși chirurgicale și produse de îngrijire personală.

În continuare este nevoie de resurse, așa că ne concentrăm să facem donații acolo unde nevoia este prezentă, în centrele de refugiați și zonele special amenajate pentru aceștia cu: alimente, produse de îngrijire personală, produse pentru bebeluși și rechizite pentru copii. În plus, vrem să asigurăm servicii terapeutice în centre, cursuri de limba română pentru copiii tipici și atipici, ateliere diverse pentru cei mici.

Pentru zonele afectate de conflict din Ucraina, vrem să ne concentrăm să trimitem sobe, lanterne și baterii, alimente, produse de îngrijire personală, produse pentru bebeluși și electrocasnice.

Vom actualiza lista donațiilor și partenerilor pe măsură ce facem lucrurile să se întâmple și odată ce acoperim nevoi importante ale refugiaților ucraineni.

Dacă poți ajuta cu obiecte din lista de mai sus, scrie-ne la contact@asociatiapastel.ro. Vom fi bucuroși să primim donațiile tale la adresa noastră din București, strada Ardeleni 33.

În cazul în care vrei să contribui direct cu o sumă de bani, o poți face în aceste conturi:

LEI: RO22MIRO0000907290500101

EUR: RO39MIRO0000137290580004

Ne vom asigura că donațiile tale ajung în cel mai scurt timp în toată țara, la cei care au nevoie de ele. Mai mult, pentru distribuția rapidă a ajutoarelor, vom beneficia de sprijinul logistic al prietenilor noștri de la Sameday.

Iar pentru o bună coordonare și organizare, suntem în permanentă legătură cu autoritățile și cu ONG-urile implicate în această cauză.

Îți mulțumim în numele oamenilor din Ucraina care vor beneficia de ajutorul tău!